29 / 04 / 2024

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.



Yeni yıla artık saatler kala, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve düğümü çözülen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden faydalanmak isteyenler, prim günlerini hesaplatmak, doğum ve askerlik borçlanması gibi işlemleri için için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde büyük kalabalıklar oluşturdu.

 Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

EYT kapsımında emekli olmak isteyen binlerce kişi sabah erken saatlerden itibaren SGK binalarına akın ederek, il ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde kuyruğa girdi. Polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı bölgelerdeki SGK binalarının önünde güvenlik önlemi aldı.

Müdürlüklerden formlarını alanlardan bazıları bankların üstünde bazıları bahçedeki masalarda, bazıları ise arabaların cam ve kaportalarında form doldurup, dilekçe yazdı.

Söz konusu düzenlemeden faydalanmak için SGK binasına gelen Emrah Seven, bu düzenlemenin kendisi için adeta piyango olduğunu söyledi.

Bu haber için uzun zamandır beklediğini dile getiren Bedir Gürbüz ise, Bakalım ne olacak? Herkese hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Yaşanan kuyruktan şikayetçi olan Yücel Çeştepe ise, EYT’lilerin yıllardır seslerini duyurmaya çalıştığını hatırlattı.

Kuyrukta bekleyen bir diğer isim Mahmut Dönmez de, 7,5 yıl kadar erken emekli olacağını belirterek, mutluluğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön