19 / 05 / 2024

Güncel araba muayene ücretleri ne kadar? Muayene yaptırmayan ne kadar ceza ödeyecek? 

Güncel araba muayene ücretleri ne kadar? Muayene yaptırmayan ne kadar ceza ödeyecek? 

Ehliyet sahibi olan kişilerin bazı uyarıları dikkate alması gerek. Bazı uyarılara uyulmaması durumunda ise para cezasına ödemek zorunda kalıyorlar.  Son uyarılardan biri de 1130 TL ödeme yapma uyarısı oldu. Bu uyarı dikkate alınmadığında 951 TL ödenecek. Sürücülerin dikkate alınması gereken detaylar



Muayenesiz araca ceza

Trafik cezalarının haricinde muayene yaptırmayan araç sahiplerine de ceza kesileceği duyuruldu. Geçtiğimiz yıllarda araç muayenesi yapılmadan trafiğe çıkmak 427 TL’ydi. Ancak bu yıl araç muayenesi yapılmadan trafiğe çıkmak 951 TL olarak belirlendi. Ayrıca muayenesi eksik olan araçların çıkarılmaması gerekliliğine de vurgu yapıldı. Aksi takdirce araçlar için dev cezai yaptırımların uygulanacağı uyarısı yapıldı.

Tüm bu uyarılar, aracın bakımı olan muayenesinin zamanında yapılması gerekliliğini vurguluyor. Aracın zamanında muayenesinin yapılmaması ise daha büyük miktardaki para cezalarını sürücülerin karşısına çıkarıyor. Motosiklet, araba, kamyonet ve minibüs gibi araçların belirli süreler içinde muayenelerinin yapılması gerekmektedir. Bu haber, sürücülere uyarı niteliğinde gündeme gelmiştir.

Araç sahipleri acilen baksın! Bakanlık resmi açıklama yaptı, e-rapor dönemi başlıyor!

Arabası olanlar dikkat: TÜVTÜRK muayene sisteminde değişiklik yaptı! Bu tarihe kadar yaptırın

Ehliyeti olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Çok acilen bakın, SMS gönderilecek!


Geri Dön