06 / 05 / 2024

  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı

  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda konuşan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın "Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi...

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Milyonlarca emekliye yeni zam müjdesi gelecek mi? Emekli maaşları yükselecek mi? Maaşlarda OVP etkisi!

Enflasyonla beraber hayat pahalılığını en ağır şekilde yaşayan emeklilerin büyük kısmı, asgari ücretin altında kalan maaşlarına seyyanen zam beklentisine girmesine karşın, seçim öncesi talepleri karşılanmadı. Peki milyonlarca emekliye yeni zam müjdesi gelecek mi? Emekli maaşları yükselecek mi?

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

60 milyon TL olan apartman maliyeti, enflasyonla 100 milyon TL'ye yükseliyor: Konut fiyatları düşmez!

Yeni ev alacaklar ve konuta yatırım yapacaklar, fiyatların nasıl bir seyir izleyeceğini merakla araştırıyor. İnşaat Doktoru isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Fiyatlar düşmez' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dolar neden yükseliyor sorusuna, vatandaştan cevap!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan enflasyonla mücadele programına rağmen dolardaki artış devam ediyor.  Peki dolar neden yükseliyor? Vatandaş sosyal medya üzerinden bu sorunu cevabını bakın nasıl verdi.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

Emekli aylığını yükseltmek isteyenler dikkat! İşte maaşınızı 20 bin liranın üzerine çıkarmanın yolları!

Emekli aylığı, çalışma süresi, prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, enflasyonla birlikte dilekçe tarihine göre artırılabiliyor. İşte pek çok kişi tarafından merak edilen o detaylar...

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Dolar kurunda yeni zirve! Döviz yatırımcıları dikkat! Euro bugün ne kadar oldu? 15 Ocak 2024 döviz kurları

Dolar kuru bugün tarihi zirvesi 30,1 lira seviyesini geçerek rekor tazeledi. Dolar kuru haftaya yükselişle başlarken enflasyonla mücadelede kararlı olan Merkez Bankası her türlü adımı atmaya hazır olduğunu açıkladı. 

Enflasyonda en düşük artış konutta! Vatandaş enflasyonla ilgili ne diyor? Ekonomi nereye gidiyor?

Reel araştırmacı uzun vade yatırımcı temel analist Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarına değinerek "Bu rakamlar sizce ekonominin geleceği için ne anlama geliyor? Yorumlarınızı bekliyorum" dedi. İşte gelen o yorumlar...

  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı Haberi

  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile açıklanıyor.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın toplantıda konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aydın, "Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ise "Enflasyon, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Topyekun mücadele kararını sonuna kadar destekliyoruz." diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de "Enflasyonun kalıcı olarak sorun olmaktan çıkması gerekiyor. Programın başarısı için gereken ne varsa yapmaya hazırız." dedi. 

Konut kredisi faiz oranlarında düşüş yolda!