18 / 05 / 2024

1 metreküp doğal gaz fiyatı

1 metreküp doğal gaz fiyatı

TÜİK, bu yılın ocak-haziran döneminde konutlarda 1 kWh elektrik için ortalama 35,7, 1 metreküp doğal gaz için ise ortalama 103,2 kuruş ödendiğini açıkladı.

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek

Ücretsiz doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024  tarihinde sona eriyor. 150 TL'ye denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi mayıstan itibaren faturalar değişecek. İşte detaylar...

Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

Geçtiğimiz aylarda, Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektöründe fahiş fiyat artışlarını gördüklerini belirterek, önlem alınacağını açıklamıştı. Peki beton fiyatları düştü mü? Betonun metreküpü hangi şehirde, KDV dahil kaç TL? 

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

Spot doğalgaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans rakamı 11 bin 877 lira 49 kuruş olarak açıklandı. Açıklanan rakamlar ve haberin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azalarak yaklaşık 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp olarak gerçekleşti. İşte doğal gaz haberinin ayrıntıları...

Doğal gaz ithalatı Ağustos ayında yüzde 4,5 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,5 azaldı ve yaklaşık olarak 3 milyar 681 milyon 350 bin metreküp oldu.

Karadeniz gazında sevindiren gelişme! Doğal gazda kapasite artıyor

Doğal gaz üretiminde sevindiren gelişme. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'ndan günde yaklaşık 4 milyon metreküp gaz üretildiğini, kapasitenin giderek yükseleceğini ifade etti.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Doğal gazda zamsız faturasız dönem! Rakam 13 milyar TL'ye ulaştı

Doğal gaz faturası konusunda önemli bir açıklama geldi. Nisan ayından itibaren 19.8 milyon aboneye doğal gaz faturası gönderilmezken, bu tarihten bu yana 2.7 milyar metreküp doğal gazın bedeli olan 13.4 milyar lira Hazine tarafından ödendi. Ayrıca, Eylül ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağ

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

1 metreküp doğal gaz fiyatı Haberi

1 metreküp doğal gaz fiyatı
Bu yılın ocak-haziran döneminde konutlarda 1 kWh elektrik için ortalama 35,7 kuruş, 1 metreküp doğal gaz için ise ortalama 103,2 kuruş, sanayide ise 1 kWh elektrik için ortalama 24,1 kuruş, 1 metreküp doğal gaz için ortalama 89,5 kuruş ödendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının ocak - haziran dönemine ilişkin Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları İstatistiğini açıkladı. 
Buna göre, konutlarda, 1 kWh elektrik için, tüketiciler 2013 yılı ocak-haziran döneminde en küçük tüketim aralığı olan 1.000 kWh'nin altında ortalama 35,7 kuruş, en büyük tüketim aralığı olan 15.000 kWh ve üstünde ise ortalama 35,6 kuruş ödedi.
Aynı dönemde sanayide ise 1 kWh elektrik için ortalama 24,1 kuruş ödendi. Sanayide bu yılın ocak-haziran döneminde elektrik fiyatlarına bakıldığında, en yüksek elektrik fiyatı en küçük tüketim aralığında...