18 / 05 / 2024

1. murat hüdavendigarın yaptırdığı cami ve külliye bursa

1. murat hüdavendigarın yaptırdığı cami ve külliye bursa

Osmanlı İmparatorluğu’nda yaptığı savaşlar ve aldığı zaferlerle Türk İslam tarihine yön veren I. Murat Hüdavendigar tarafından yönetim merkezi olarak kullanılan cami ve külliye Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 2.5 milyon TL'ye restore edildi...

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Demir fiyatları Payas, İzmir ne kadar? 1 ton demir bugün kaç lira oldu? Güncel demir fiyatları!

Milyonlarca vatandaş arama motorlarında en çok ''Payas ve İzmir'' demir fiyatlarını merak ediyor. Son zamanlarda zam gelen demir rekor fiyatlara ulaştı. Peki demir fiyatları Payas, İzmir ne kadar? 1 ton demir bugün kaç lira oldu? Güncel demir fiyatları.

24 Eylül 2023 altın fiyatlarında son dakika! Altın bugün ne kadar? 1 gram bile altını olanlar acil bakın!

24 Eylül 2023 altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri pek çok yatırımcının gündeminde yer alıyor. Peki altın bugün ne kadar? 1 gram bile altını olanlar acil bakın...

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değeri 3 milyar lirayı aştı!

Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değerini açıkladı. Peki Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın değeri ne kadar oldu? Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım nerede? 

1 gram bile altını olanlara şok uyarı! Tarih ve rakam verildi: Gram altın tam bu kadara yükselecek! Bugün altın kaç TL?

1 gram bile altını olanlar sık sık son dakika fiyatlarını araştırıyor. Peki gram altın yükselecek mi, düşecek mi? İşte 9 Temmuz 2023 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında son durum: 22,18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 1 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları

Altın fiyatlarında son durum milyonlarca yatırımcı tarafından merak ediliyor. Altının ons fiyatı dolara paralel olarak yatay seyrederken gram altın fiyatlarında yükseliş gözlemleniyor. Peki  22,18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 1 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları.

Altının kaderi yarından sonra resmen belli olacak! Nefesler tutuldu! 1 gram bile altını olanlar dikkat!

ABD Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın fiyatları yatay seyrine devam ederken yarından sonra açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararı altının kaderini belirleyecek. Peki altın fiyatları ne olacak? 1 gram bile altını olanlar dikkat!

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısının değiştiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Elinde altını olanlar hemen baksın! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 1 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları milyonalr yatırımcı tarafından araştırılıyor. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altına talep her geçen gün artıyor. Elinde altını olanlar hemen baksın! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar oldu? 1 Haziran 2023 altın fiyatları.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Altın fiyatlarında geri vites! 60 gün öncesine geri döndü! 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!

Doların küresel piyasalarda güç kazanmasıyla birlikte ons altın düşmeye başladı. Altın fiyatları resmen geri vites yaptı. Gram altın 60 gün öncesine geri döndü. 1 gram bile altını olanlar hemen baksın!

1. murat hüdavendigarın yaptırdığı cami ve külliye bursa Haberi

1. murat hüdavendigarın yaptırdığı cami ve külliye bursa


I. Murat Hüdavendigar döneminde yönetim merkezi olarak kullanılan cami ve külliyenin çevresi, 2,5 milyon TL harcanarak restore edildi.


Osmanlı İmparatorluğu’nda yaptığı savaşlar ve aldığı zaferlerle Türk İslam tarihine yön veren I. Murat Hüdavendigar tarafından yönetim merkezi olarak kullanılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 2.5 milyon TL harcanarak çevresi yenilenen cami ve külliye, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Çekirge’de bulunan cami ve külliye avlusunda yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, I. Murat Hüdavendigar ile onun kurduğu cami ve külliyenin kentin en önemli ziynetlerinden biri olduğunu vurgulayarak, yapılan düzenleme nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. 


Yakın tarih Cumhuriyet döneminden 700 yıllık Osmanlı dönemine, Bitinya döneminden arkeolojik dönemlere kadar birçok tarihi eserin son yıllarda yenilenerek işlevsellendirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Attığımız kararlı adımlar sonucu, Bursa adeta yaşayan...