03 / 05 / 2024

1 temmuz yeni yasası

1 temmuz yeni yasası

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla " Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı " düzenlendi.

Vergi zamları enflasyon düşük çıksın diye 1 Temmuz'dan sonra yapılacak: Emekli, memur maaş zammı da düşük olacak!

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, vergi zamlarının enflasyonun düşük çıkması için 1 Temmuz sonrasına kaldığını belirtti. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı gelen yorumlar...

Konut, evlilik, doğal afet durumlarında birikmişin yüzde 50'si alınabilecek: BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

Bireysel emeklilik sistemine (BES) katılımı artırmak ve kalma süresini uzatmak amacıyla yeni düzenlemelerin yapılması gündemde. BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlayacak ve bazı durumlarda birikmişin yüzde 50'si alınabilecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Nisan 2024 fırsatı! 9 kampanyada 1.354 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nisan 2024 projeleri kapsamında 1.354 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ'nin merakla beklenen yeni projeleri...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

TOKİ Mayıs 2024 kampanyalarını duyurdu! 4 şehre tam 1.773 yeni konut geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 4 ilde 1.773 yeni konut inşa edecek. Söz konusu projelerin ihaleleri Mayıs ayı içerisinde yapılacak.

BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz'da başlayacak!

Bugünkü 32496 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bireysel Emeklilik Sistemi'nde kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan bölümü, konut alımı, eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 1.030 yeni konut için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni projelerinin ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek.

TOKİ'den 3 şehre 1.500 yeni konut müjdesi! Hem Nisan hem de Mayıs kampanyaları tek tek açıklandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın merakla beklenen Nisan ve Mayıs ayı kampanyaları tek tek açıklandı. Yeni başlayacak olan projeler kapsamında 3 şehirde toplam 1.503 adet konut inşa edilecek.

TOKİ Nisan 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu! Hiç evi olmayana 4 şehirde 1.231 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Nisan 2024 kampanyalarını tek tek duyurdu. TOKİ projeleri kapsamında hiç evi olmayana 4 şehirde 1.231 yeni konut müjdesi geldi...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Hiç evi olmayanlar bekliyordu, TOKİ 4 yeni kampanya duyurdu! Bu illere 1.232 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirde toplamda 1.232 yeni konut inşa edecek. TOKİ'nin hayata geçireceği projelerin ihaleleri Mart ayı içerisinde yapılacak.

TOKİ'den İstanbul ve Ankara'da 4 yeni kampanya! Dar gelirliye 1.318 yeni konut için düğmeye basıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul ve Ankara'da 4 yeni proje inşa edecek. 1.318 konutun yer aldığı projelerin ihaleleri Şubat ve Mart ayları içerisinde yapılacak.

TOKİ'den 1 haftada 5 yeni proje geliyor! Dar gelirliye 1.694 yeni konut projesi!

Dar gelirli aileleri düşük taksitler ve peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1.694 yeni konut için start verdi. TOKİ merakla beklenen 5 yeni projesinin ihalesini 1 hafta içerisinde gerçekleştirecek.

1 temmuz yeni yasası Haberi

1 temmuz yeni yasası

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla " Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı " düzenlendi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, TSE, Türkiye Belediyeler Birliği, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği ve 100'e yakın çelik iskele üreticisinin katıldı. Ve toplantının en çok dikkat çeken konusu beklendiği gibi, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin bu yıl 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesiyle yaşanabilecek gelişmeler oldu. İlgili tebliğ 19 Eylül 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlandı. İnşaat sektöründe bir çeşit milat olarak tanımlanan bu tebliğ yürürlüğe girdiğinde; 


- Bina inşaatlarında kullanılacak dış cephe iş iskelelerinin projelerinin hazırlanması ve yapı ruhsatı alma aşamasında idareye sunulması zorunlu kılınacak.


- İş iskelelerinin uygulama ve söküm dahil tüm aşamalarının, yüklenici, şantiye şefi, ruhsat vermeye yetkili idare ve yapı denetim...