27 / 04 / 2024

10 HES

10 HES

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek. Son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim, 14 Ekim, 5 Ekim, 10 Kasım ve 20 Kasım 2015 oldu.

10 HES özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, son 3 ay içerisinde 10 hidroelektrik santrali için son teklifler alınarak ihale sürecine geçilecek.

Hatay Hacıahmetli Regülatörü ve HES'in ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Hatay Arsuz'da yapılması planlanan Hacıahmetli Regülatörü ve HES projesinin ÇED toplanıtısı 17 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

HES’lerde ödenek şartı aranmayacak!

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin bütçe ile ilgili iptal kararlarını uygulama gerekçesiyle “torba tasarı” hazırladı. HES’lerin yanı sıra raylı şehir içi ulaşımda da yüzde 10 şartı aranmayacak.

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Munzur Çayı HES imar planı onaylandı!

Munzur Çayı üzerine yapılması planlanan baraj ve HES'lere ait imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Danıştay 10. Dairesi, 2013 yılında ÇED raporu olmadan projeye onay ve izin verilemez" kararı vermişti

Artvin Barajı ve HES hizmete girdi!

Artvin'de, Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girdi.

Artvin Barajı ve HES bugün hizmete girecek!

Çoruh Nehri’nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan Artvin Barajı, bugün törenle hizmete girecek.

Artvin Barajı ve HES yarın hizmete girecek!

Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde bulunan 10 baraj ve hidroelektrik santrali (HES) projelerinden biri olan ve yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, yarın törenle hizmete girecek.

Osmaniye Yarpuz Regalatörü ve HES projesinin toplantısı 7 Ocak'ta!

Osmaniye İli, Merkez İlçesi'nde bulunan Yarpuz Regalatörü ve HES projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 7 Ocak 2016 günü saat 10:00 gerçekleşecek.

Ankara Kargı HES projesinin toplantısı 28 Aralık'ta!

Ankara İli Beypazarı İlçesi'nde yer alan Kargı HES, Trafo Merkezi, Çayırhan TES ve EEİH projesi yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 28 Aralık 2015 günü saat 10:00'da gerçekleşecek.

Karacaören Hes'in 10 taliplisi var!

Karacaören hidroelektrik santrallarının özelleştirme ihalesi için 10 katılımcı başvurdu. Özelleştirme idaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan yazılı açıklamada ihaleye katılmak isteyen firmalar açıklandı.

Mersin Kadıncık HES ihalesine en yüksek teklif IC İçtaş'tan!

EÜAŞ'a ait, Tarsus'ta bulunan Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallarının ihalesinde en yüksek teklif, 864.1 milyon lira ile IC İçtaş'tan geldi. 10 şirketin teklif verdiği ihalede ipi göğüsleyen IC İçtaş, şimdiye dek 11 HES projesine imza attı.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

10 HES Haberi

10 HES

Elektrik dağıtım özelleştirmelerini tamamlayan ve bu özelleştirmelerden 12.7 milyar dolarlık gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme maratonuna önümüzdeki ay başlıyor. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek. Devletin yaklaşık 20 milyar dolar gelir beklediği özelleştirme sürecine yerli ve yabancı grupların büyük ilgi gösterdiği ifade ediliyor. 


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Buna göre, Karacaören 1 ve Karacaören 2 (Grup 1), Kepez 2 ve Manavgat (Grup 2), Fethiye (Grup 3), Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 (Grup 4), Doğankent, Kürtün ve Torul (Grup 5) HES’leri ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle ayrı ayrı gruplar halinde özelleştirilecek. Özelleştirmelerde son teklif verme tarihleri yine sırasıyla 27 Ekim,...