07 / 05 / 2024

10 yıl geçmiş kiracı tahliye

10 yıl geçmiş kiracı tahliye

Taşınmaz mal sahibi kiracısını her istediği zaman taşınmazından çıkaramıyordu. Ancak 1 Temmuz 2014'den beri kanunda belirtilen haklı nedenler aranmaksızın 10 yıl geçen kiracı tahliyesi mümkün olabiliyor...

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

Arsa almaya hazır olun! Metaverse projesi 8-10 yıl içerisinde hayata geçecek!

Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, şirketlerinin metaverse projesine 8-10 yıl içinde start verileceğini açıkladı.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Regal 10 yıl garanti vadediyor! Peki hangi ürünlerde geçerli. İşte 28 Eylül 2022 Regal fiyat listesi

Regal çamaşır makinelerinde 10 yıl motor garantisi kampanyasıyla sektörde çıtayı oldukça yükseğe çıkartıyor. Hem sessizlik hem de 10 yıl garanti vadeden Regal’in 28 Eylül fiyat listesi şöyle.

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi düşüşe geçti!

ABD'de 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi, beklenilenden iyi gelen ekonomik verilerin ardından yüzde 1.53 seviyelerine kadar geriledi.

İstanbul Finans Merkezi kuruluyor! Şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 vergi indirimi!

İstanbul'un, New York, Londra gibi dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline gelmesi için uzun süredir yapılan çalışmaların sonuna gelindi. Buna göre, merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak şirketler 10 yıl kurumlar vergisi ödemeyecek!

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Merkez için hazırlanan yasalara göre; merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

Kandıra Gıda İhtisas OSB'yi 10 yıl geciktiren binada yıkım!

​​​​​​​Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini 10 yıl kadar erteleten binanın yıkımına başlandı.

10 yıl içinde işlem görmeyen hesaplar TMSF'ye mi devredilecek?

Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesaplar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilecek.

Maraş 10 yıl içinde açılacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ankara'da buluştuğu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tatar, 1974’ten bu yana kapalı olan ve ‘hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın 10 yıl içinde açılacağını söyledi.

Deprem üzerinden 20 yıl geçti biz hala kentsel dönüşümü tartışıyoruz!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Marmara Bölgesi'nin acısı sadece Türkiye'nin değil, dünyanın ortak acısı oldu. Biz üzerimize düşen görevi yaptık mı? Bu acıdan ders çıkarttık mı? Aradan 20 yıl geçti hala İstanbul'da kentsel dönüşümü tartışıyoruz" dedi...

Vatandaş konut kredisinde 10 yıl vade istedi!

Konut kredisine başvuran 34 bin kişinin yüzde 85’i 10 yıl vade istedi. Başvuruların %98’i 500 bin TL’ye kadar olan kredilere yapıldı. 

Milli Emlak'ta kira süresi 10 yılı aşamaz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Milli Emlak'ta kira süresinin 10 yılı aşamayacağını söyledi. 

10 yıl geçmiş kiracı tahliye Haberi

10 yıl geçmiş kiracı tahliye

10 yıl geçen kiracı tahliyesi!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulamasına göre, taşınmaz mal sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir gerekçe göstermeden isteyebilecek.


Bilindiği üzere, taşınmaz mal sahibi kiracısını her istediği zaman taşınmazından çıkaramıyordu. Ancak kanunda belirtilen haklı nedenlerin oluşması halinde, kiracısından evi tahliye etmesini isteyebiliyor.


Ancak, yürürlüğe giren bu uygulama ile 10 yıllık kiracısı olan mal sahipleri gerekçesiz tahliye hakkına sahip oldu. Bu uygulama Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 senelik süre ile ertelenmişti.


Söz konusu sürenin bitmesi ile 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren mal sahipleri bu hakka sahip oldu. Peki taşınmaz sahipleri 10 yıl geçen kiracı tahliyesini nasıl sağlayacak? 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?


10 yıllık kiracının tahliyesi için, kiraya verenin bu süreyi izleyen her...