07 / 05 / 2024

10 yıldan fazla milli emlak kiralama

10 yıldan fazla milli emlak kiralama

Milli emlaktan yer kiralama nasıl olur?; Kiralama için kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor...

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, " Bireysel Emeklik Sistemi'nde (BES) uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığı zaman, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha fazla" diye konuştu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın dolar rezervi gerilemeye devam ediyor! 1 yıldan az kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 10 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 228 milyon dolar azalarak 101,7 milyar dolara geriledi. Bankanın dolar üzerinden vadesi 1 yıldan az kalmış ödemeleri de bulunuyor.

Özkıratlı İnşaat konkordato istedi!

10 yıldan fazla zamandır hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Özkıratlı İnşaat Emlak Nakliye Tekstil Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato istedi.

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

Donald Trump 10 yılda 1 milyar dolardan fazla zarar etti!

ABD Başkanı Donald Trump’ın 1985-1994 yılları arasında 1,17 milyar dolar zarar ettiği bildiriliyor. Trump söz konusu 10 yılın 8’inde gelir vergisi ödemedi...

Son 10 yılda 1,2 milyon çift boşandı!

Türkiye'de son 10 yılda evlenenlerin sayısında görülen düşüşe karşın, boşanan çift sayısı yüzde 28,9 arttı. Bu dönemde 1,2 milyondan fazla çift boşandı.

10 yıllık konut satışında faiz tehlikesi!

Konut kredisi faiz oranlarının son dönemde 1,59'a kadar yükseldiği görülüyor. Bugün 100 bin TL konut kredisi çeken bir vatandaş 10 ay öncesine göre faize 60 bin TL daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Bankalardan dertli olan konut sektörü temsilcileri ise 10 yıllık konut satışlarının bitebileceği

ABD konut fiyatlarında 10 yıl sonra rekor kırıldı!

ABD'de konut fiyatları eylül ayında, 10 yıldan daha uzun bir süre önce kırılmış olan bir rekoru geride bıraktı

Onur Öngün: 10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak” dedi.

5 yıldan fazla elde tutulan gayrimenkullere vergi geliyor!

Beş yıldan fazla süreyle elde tutulan taşınmazların satılmasına vergi geliyor. Hükümet 30 Haziran 2016 tarihine kadar kanunlaştırmak üzere; Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nu birleştirerek yeni bir Gelir Vergisi Kanunu taslağı hazırlamıştır.

10 yıldan fazla milli emlak kiralama Haberi

10 yıldan fazla milli emlak kiralama

Milli emlaktan yer kiralama nasıl olur?

Milli emlaktan yer kiralamak için kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Hazinece kiralanan taşınmazlar üzerine herhangi bir sabit tesis yapılamıyor.


Kiralanabilen hazine taşınmazları:

- Tarımsal amaçlarda kullanılmak üzere,

- Ticari amaçlarda kullanılmak üzere,

- Spor ve sosyal nitelikli amaçlarda kullanılmak üzere,

- Balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere,

- Diğer amaçlarda kullanılmak üzere,

Hazine taşınmazı kiralanabilir.


Kiraya verilemeyen hazine taşınmazları:

a. Kamu hizmetlerine tahsisli olup tahsis amacında kullanılan taşınmazlar, (Bu gibi taşınmazların içinde bulunan büfe, kantin, çay ocağı ve benzeri ticari üniteler hariç)


b. Kıyı ve sahil şeritleri (Kıyı Kanununda belirtilen amaçlarda kullanılmak üzere kiralanması talep edilen taşınmazlar hariç)

    

c. Sit alanında kalan taşınmazlar (Kültür ve Turizm Bakanlığınca kiraya verilmesi uygun görülen taşınmazlar hariç)

 ...