07 / 05 / 2024

100 kat daha güçlü cam binalar

100 kat daha güçlü cam binalar

Metropollerde cam binaların sayısının artmasıyla birlikte, dayanıklılık ve tasarım da ön plana çıkıyor. Bir firma tarafından geliştirilen yeni teknoloji sayesinde binalar artık "lamine güvenlik camı" uygulamalarında 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü

İnşatta, demir yerine fiberglass rebar kullanılmalı iddiasına ünlü mühendisten çarpıcı açıklama! İki kat daha güçlü...

İnşaat demiri, inşaat sektörünün olmazsa olmaz malzemeleri arasında geliyor. İnşaatın sağlamlığı açısından büyük öneme sahip malzemenin yerine alternatif malzemeler ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de fiberglass rebar  yani cam elyaf donatı. Peki bu malzeme demirin yerine kullanılabilir mi?

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Eski Bakan Akdağ: ‘Kentsel dönüşümde mevzuatlar daha katı olmalı’

Kocaeli’nde Afet Yönetimi ve Afet Zamanlarında Sağlık Hizmetleri Kongresi’ne katılan Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Mevcut mevzuat kentsel dönüşümle alakalı insanlara bazı haklar veriyor. Bu konudaki mevzuatın çok daha katı olması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

SON DAKİKA! Motorine yarın 2.23 TL zam geliyor: Bir depo artık 100 TL daha pahalıya doldurulacak! 

Sürücülere akaryakıtta son dakika zam haberi geldi. Motorine 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olacak şekilde dev zam geliyor. Peki motorin fiyatları ne kadar olacak? İşte güncel ve zamlı rakamlar...

Ne dolar ne de altın... Arsa ve tarla yatırımı yapanlar köşeyi dönecek! Paranız dörde katlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, arsa ve tarla yatırımının güvenilir olduğunu belirterek, yatırımcısına 4 kat daha fazla kazandıracağını açıkladı.

Faiz el yakıyor, tüketici kredileri iki kat, ticari krediler 2,5 kat daha pahalı!

Gözler Merkez Bankası’nın bu hafta belirleyeceği yeni politika faizine çevrilirken, ‘sıkı para’ ve ‘seçici kredi sıkılaştırması’ politikaları ile uyumlu şekilde kredi kullanımları kısıtlandı, üç aydır artış trendi izleyen kredi faizleri tarihi düzeye ulaştı.

Demir fiyatlarına 100 TL indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Eylül 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demirine indirim gelmeye devam ediyor. Yeni haftaya girilmesi ile birlikte demir fiyatlarına 100 lira daha indirim geldi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira? 11 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! fiyatlar değişti! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 6 Eylül 2023 demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları düşmeye devam ediyor. Bugün demir fiyatlarına 100 lira daha indirim geldi. Güncel demir fiyat listesi değişti. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 6 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

100 euro 1 çeyrek altından daha fazla! Euro bugün ne kadar oldu? 31 Ağustos 2023 euro/TL kuru 

Euro/TL kuru yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar döviz kurları ile altın fiyatlarını kıyaslıyor. 100 euro 1 çeyrek altından daha fazla yapıyor. Peki 1 euro bugün ne kadar? Euro kuru bugün kaç lira? İşte 31 Ağustos 2023 euro/TL kuru...

Naci Görür'den 100 kent için deprem uyarısı: ''Daha fazla insan ölmesin''

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "100 il, 1000 ilçe" kampanyasına yönelik deprem uyarısında bulundu ve "Daha fazla kent, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi?" diye sordu. İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün o açıklamaları...

100 kat daha güçlü cam binalar Haberi

100 kat daha güçlü cam binalar


 PVB ara katmanından 100 kat daha sert ve beş kat daha güçlü özellik taşıyan binaların mucidi olan DuPont SentryGlas, gülü binalara tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Böylelikle cam, yük altındayken ve yazın doğrudan güneş ışığı altındayken bile, dayanım açısında mükemmel davranış gösteriyor. Bu nedenle lamine edilmiş cam paneller, PVB lamine edilmiş cam panelleri ile karşılaştırıldığında, aynı yük altındayken, yaklaşık yüzde 40 oranında cam panelin incelmesine olanak sağlıyor. Potas üretimi için kullanılan önemli bir maden olan silvinit kristalinden esinlenerek tasarlanan Belarusian Potash Company'nin (BPC) yeni merkez ofisi, ışık ve rengi azami seviyeye çıkartmak için kullanılan mükemmel bir cam uygulama örneği sunuyor. 


  İki kanadın merkezinde stilize kırmızı bir kristalde birleşeceği şekilde form verilen bina, yukarıdan bakıldığında bir kuş gibi görünüyor. Kanatlar,...