02 / 05 / 2024

1+1 oda düzenlemesi

1+1 oda düzenlemesi

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı değerlendirdi. Özcan, ''Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak'' diye konuştu.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak!

Prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmesiyle konteyner başına 10 bin TL destek sağlanmış olacak... İşte konu ile ilgili detaylar...

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Otomobilde matrah düzenlemesi ne zaman? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?

Sıfır otomobil almak isteyenlerin heyecanla beklediği matrah düzenlemesinde tarih belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, otomobilde matrah düzenlemesi için son aşamaya gelindiğini, uygulamanın 1 Aralık itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüzde 1'e düşüyor!

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü belirtti.

KİPTAŞ Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesi tamamlandı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığını dile getirdi.

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde geçici kabul işlemlerinin tamamlanma aşamasında olduğunu dile getirdi. 

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde fiziki ilerlemenin yüzde 97 seviyesine geldiğini dile getirdi.

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşlar yapılıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde son dokunuşların yapıldığını dile getirdi. 

Fikirtepe Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinde yüzde 95 fiziki ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. 

1+1 oda düzenlemesi Haberi

1+1 oda düzenlemesi

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğu getirildiğini bildirdi.


Özcan, dün konuya ilişkin şyazılı bir açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, konut adı altında satılan stüdyo dairelere yeni düzenleme getirildiğini bildiren Özcan, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı" ile her müstakil konutta en az 1 oturma odası ve 1 yatak odası bulunması zorunluluğunun getirildiğini kaydetti. Özcan açıklamasında, "1+0 olarak anılan stüdyo dairelerde, mutfak ve yatak odası, aynı odanın içinde bulunuyordu. Tek odalı böyle bir yapının konut olarak satılmasının önüne geçen Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı'na göre artık, konut olacak bir yerin yatak...