25 / 07 / 2024

12 eylülde konut satışları artacak mı

12 eylülde konut satışları artacak mı

Dünyanın en fazla danışmanına sahipen büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gelişen toplu ulaşım ağlarının İstanbul emlak piyasasına etkisini mercek altına aldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

Eylül ayında en çok konut aranan ilçe Beylikdüzü oldu

Eylülde konut satışları geçen senenin bu ayına göre yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, ocak-eylül döneminde ise 14,9 azalma ile 900 bin 74 oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

Demir fiyatlarına beklenmedik zam! Demir fiyat listesi güncellendi! 12 Eylül 2023 demir fiyat listesi

Son günlerde peş peşe indirim gelen demir fiyatlarına bugün beklenmedik zam geldi. Demir fiyat listesi sil başta değişti. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı bugün kaç lira? 12 Eylül 2023 demir fiyat listesi.

Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? 12 Eylül 2023 döviz kurları

Dolar/TL 27 seviyesine doğru sınırlı yükselişe geçti. Vatandaşlar euro kurunun bugün ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira? 12 Eylül 2023 döviz kurları.

Yenişehir Evleri Arnavutköy'ün ruhsatı alındı! 12 bin 456 konut ile 441 adet ticari ünite geliyor! 

Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları A.O.'nın yüzde 50'şer hissesine sahip olduğu Yenişehir evleri projesinde 12 bin 456 konut ile 441 adet ticari ünitenin yapı ruhsatları alındı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Yamaha 12 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye’de en çok satan motosiklet markası Yamaha’nın 12 Eylül fiyat listesi belli oldu. Yamaha’da hangi model motosikletlerin fiyatları arttı hangi modellerin fiyatları düştü. İşte 12 Eylül 2022 Yamaha fiyat listesi..

Volvo 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Dünya otomobil devlerinden Volvo’nun Türkiye’de sıfır araç fiyatları belli oldu. Volvo marka araçların 12 Eylül satış listesi geçtiğimiz aya göre büyük artış gösterdi. Peki Volvo marka araçların fiyatları kaç lira?

Satıştan kalkan iPhone 13 Pro A101'de! Bu fiyata bulabiliyorken acele edin! İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

A101, Apple'ın resmi internet sitesi üzerinde zam yapılan iPhone 13 Pro'yu satışa sundu! Görenler şoke oldu! Hâlâ bu fiyata bulabiliyorken acele edin! Peki, A101'de iPhone 13 Pro fiyatları ne kadar? İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Bellona ders çalışma masalarında büyük indirim! Bu fiyatlar kaçmaz! 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Okulların açılması ile birlikte Bellona’da öğrencileri ve aileleri unutmadı ve ders çalışma masalarında indirime gitti. İşte Bellona’nın indirimli ders çalışma masaları 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tarım Kredi Market beslenme çantalarını dolduracak! Fiyatlar da okul indirimi! 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketin yaklaşık bir ay önce başlattığı indirimli gıda ve temizlik ürünleri satışında kampanyalar devam ediyor. 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 12 Eylül Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın fiyatları 12 Eylül 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını vatandaşların gündeminde yer alıyor. Altın almak isteyenler ya da yatırımcılar 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 12 Eylül 22 ayar bilezik fiyatı!

12 eylülde konut satışları artacak mı Haberi

12 eylülde konut satışları artacak mı

Emre Erol; “Yapılan araştırmalara göre kiraladığı yada satın aldığı evin toplu ulaşıma yakınlığı benim için ilk sırada diyen tüketici oranı yüzde 40. Azımsanmayacak bu oran yüksek talebi kanıtlar nitelikte,bu talep karşısındamarkalı projeler de atağa geçiyor. Yeni projeler ile değerlenen bölgelerde fiyat da artıyor”dedi.


Markalı projeler Anadolu Yakasının değerini katlıyor


Özellikle 3. köprü inşaatıyla birlikte Arnavutköy ilçesinin ciddi değer kazandığını ve kazanmaya devam edeceğini belirten Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; “14 milyonu aşkın kişinin yaşadığı İstanbul’un ulaşım alt yapısı bu yoğunluğu kaldıramıyor.  Toplu taşıma araçları trafiği hafifletmenin yanı sıra sağladığı zaman tasarrufunu da unutmamak gerekir. Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli. Lokasyon, markalı projelerin yer seçiminde de ilk sıralarda yer alıyor. 


Proje geliştiricileri yeni projelerini metro hattına yakınlığını ve önümüzdeki dönemlerde genişlemesi muhtemel...