06 / 05 / 2024

13 kentsel dönüşüm projesi

13 kentsel dönüşüm projesi

Hüseyin Aslan Habertürk Egeli Gazetesi'nde kentsel yaşam ve konut konulu yazısını kaleme aldı. Kentsel yaşam, bireysel, toplumsal ilişkileri, o kentin sosyal dokusunu ve kentte yaşamanın ortak sorumluluğunu paylaşmayı ifade etmektedir...

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

İzmir Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 2. etabın temeli 13 Mart'ta atılıyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle hem riskli konutlarda oturanların sağlıklı yapılarda oturmasını sağlayan hem de yaşanabilir kentsel alanlar inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy’de 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan 2. etap için temel atmaya hazırlanıyor.

Cedit'te kentsel dönüşüm Şubat'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuştu. Bakan Kurum, ''Cedit teki 13 hektarlık alan buraya dair planlamızı onayladık. Projeyi Şubat ayında başlayıp, 2022 yılında teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.

İzmir Örnekköy’de kentsel dönüşüm için iki ihale birden!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleri doğrultusunda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir, Örnekköy’de birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin inşaatını tamamlayan ve hak sahiplerine önümüzdeki günlerde teslim etmeyi amaçlıyor.

TOKİ Rize Salarha kentsel dönüşüm ihalesi 13 Nisan'da!

Rize İli Merkez İlçesi Salarha Beldesi Kentsel Dönüşüm Projesi 465 adet konut ve 12 adet dükkan inşaatları ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde 796 konut, 13 dükkân, 1.039 araç kapasiteli kapalı otopark ve yeşil alanlardan meydana gelen kentsel dönüşüm projesi, 2020 yılının ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilecek.

Fikirtepe kentsel dönüşüm soruşturmasında iddianame kabul edildi!

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm düğümü çözülüyor. Fikirtepe’deki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine başlayan soruşturmada iddianame kabul edildi. Yapımcı Raci Şaşmaz’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanacak...

İÜ Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 13 Nisan'da başlıyor!

İstanbul Üniversitesi (SEM) ve Management Plus işbirliği tarafından düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı’nın yirmincisi 13 Nisan'da başlıyor.

Mimar Nihat Şen'in kentsel dönüşüm toplantısı 19 Aralık'ta!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen ile hem kentsel dönüşüm hemde imar barışının konuşulacağı toplantı 19 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Zorlu Center Welldone’da gerçekleştirilecek. 

Tarsus'un 13 mahallesine kentsel dönüşüm müjdesi!

Mersin Tarsus Belediyesi Belen Mahallesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şevket Can, 13 mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini söyledi. 

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 14 Nisan'da başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 14 Nisan - 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek..

Kentsel dönüşüm 13 yılda tamamlanmalı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş bugünkü yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm sürecinden bahsetti. Karataş, kentsel dönüşümün 13 yılda bitmesi gerektiğini savundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında Gaziosmanpaşa’ya 796 konut!

TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri'nde inaş edilen 796 konut ve 13 dükkanın ihalesi yapıldı.

13 kentsel dönüşüm projesi Haberi

13 kentsel dönüşüm projesi

Kentler sadece caddelerden, sokaklardan ve konutlardan oluşan fiziksel yapılar değil, odağında insan olan ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel yaşam alanlarıdır. 


Kentsel yaşam, bireysel, toplumsal ilişkileri, o kentin sosyal dokusunu ve kentte yaşamanın ortak sorumluluğunu paylaşmayı ifade etmektedir. 


Yerel yönetimlerin esas görevi de, insan odaklı kentsel yaşamı kolaylaştırmak, güzelleştirmek ve zenginleştirmektir. 


Çoğulcu ve katılımcı demokrasilerde kentsel yaşamı zevkli ve anlamlı kılabilmek için yerel yönetimler; sosyal katmanlarla, sivil toplum örgütleriyle, özel ve kamu sektörleriyle "ortak vizyon" geliştirerek kentsel yaşamı ortak akılla, birlikte düzenlemelidirler. 


İmarlı, planlı, fiziki ve sosyo-kültürel alt yapısı tamamlanmış, yeşil çevre dokusuna sahip bir kentte yaşamak; temel insan haklarının gereğidir. Bu temel insan haklarını yaşam biçimine dönüştürmede en önemli görev; hiç kuşkusuz belediyelere düşmektedir. 


Kent dokusu, gecekondulaşma, sağlıksız kentleşme, otopark sorunu, dar cadde ve...