06 / 05 / 2024

14. Dünya Mimarlar Zirvesi bulgaristan

14. Dünya Mimarlar Zirvesi bulgaristan

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen “XIV. Dünya Mimarlar Zirvesi”, 20 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. 21 Ülkeden pek çok usta mimarın çeşitli projeleri ile katıldığı ödül töreni hayli renkli geçti...

Dünya Bankası'nın 14. Başkanı Ajay Banga oldu!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ABD'nin adayı Ajay Banga'yı bankanın yeni başkanı olarak seçti.

Dünya çapında MIUI 14 alacak Xiaomi modelleri açıklandı! İşte o liste!

Android 13 tabanlı MIUI 14'ü alacak ilk Xiaomi modelleri dünya çapında duyuruldu. Yeni sürümü hangi cihazlar alacak?

Dünya devinden ilginç vardiya! Cuma günleri 14.00'e kadar çalışacaklar

Dünya devi Nestle, çalışanlarına yaz boyu cuma günleri mesainin saat 14.00’te biteceğine ilişkin paylaşımda bulundu.

Türk halkı ev fiyatlarının şokunu yaşarken dünya piyasasından gelen haber herkesi buz kestirdi

Türkiye'de ev fiyatlarının neredeyse 3'e katlanmasının ardından dünya piyasasından gelen haberler de sektördeki durumu ortaya koydu. Nationwide Building Society'in verilerine göre Britanya'da konut fiyatları 1 yılda yüzde 14,3 arttı. Bu rakamın 2004 yılından beri bir ilk olduğu ifade edildi.

DünyaŞehir Kartal geliyor! Yeni proje!

14 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen DünyaŞehir Kartal projesi, Kartal'da inşa ediliyor. Projede konut teslimlerinin Aralık 2022'de yapılması planlanıyor.

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

Kentsel dönüşüm daha iyi bir dünya için olmalı!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşümün daha iyi bir dünya için olması gerektiğini söyledi.

Tekfen İnşaat’tan dünya rekoru!

Tekfen İnşaat, boru hattı mühendisliği uzmanlığını TANAP Projesi’nde dünya rekoru ile taçlandırdı. Şirket, dünyada bir ilk olarak TANAP’ın 2 bin metrelik hattını 14 saatte birleştirerek rekoru elde etti.

Mersin'de Dünya İç Mimarlar Günü kutlandı!

MERSİN'de il temsilciliği hakkı kazanan İç Mimarlar, Dünya İç Mimarlar Günü'nde bir araya geldi. Konuşmanın ardından, buluşmaya katkı sunan sponsorlar ve protokol üyelerine plaket takdim edildi.

Palmiye Showroom, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı!

Uzman danışmanlar eşliğinde mimarlar, tasarımcılar ve mekanında fark yaratmak isteyenlere hizmet veren Palmiye Showroom, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

Mimarlar Odası'ndan "Dünya Mimarlık Günü" basın açıklaması!

"Dünya Mimarlık Günü 5 Ekim 2015 tarihinde "Mimarlık, Bina ve İklim" teması ile Uluslararası Mimarlar Birliği'ne (UIA) bağlı 124 ülkede, yaklaşık bir milyon üç yüz bin mimar tarafından kutlanacaktır.

14. Dünya Mimarlar Zirvesi bulgaristan Haberi

14. Dünya Mimarlar Zirvesi bulgaristan

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen  “XIV. Dünya Mimarlar Zirvesi”, 20 Mayıs Çarşamba akşamı düzenlenen ödül töreni ile sonra erdi. Bulgaristan Mimarlar Odası'nda gerçekleşen ödül törenine çok sayıda davetli katıldı. 21 Ülkeden pek çok usta mimarın çeşitli projeleri ile katıldığı ödül töreni hayli renkli geçti...


Gümüş Madalya Türkiye'den Ahmet Vefik Alp'e...


Ödül alan usta mimarlar arasında Türkiye'den Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'de vardı. "Ekolojik Kent - Konya Projesi" ile Roma Mimarlar Odası'nın Gümüş Madalya Ödülü'nü kazanan Alp, "Dünya'nın en iyi mimarları projeleri ile ustaların karşısına çıktı.  Roma Mimarlar Odası tarafından böylesi bir ödüle layık görülmüş olmayı ülkem adına, Konya adına, şahsım adına çok değerli buluyorum" dedi.


Malta'ya iki ödül birden...


Zirve boyunca İtalya, Rusya ve Malta'nın kendisini hissettiren belirgin bir etkisi vardı. Dünya'nın en...