28 / 04 / 2024

1472 konutun anahtar teslimi

1472 konutun anahtar teslimi

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, önümüzdeki ayın sonunda 1472 konutun anahtar tesliminin yapılacağına dikkat çekti ve ekledi; “Konutların satış şartnamesinde devir yasağı var. Kimse adına olan konutu devredemez.” dedi.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021'de inşaatına başlanan 253 konutun yer aldığı Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı. 

Kayseri Seyrani kentsel dönüşüm projesinde teslimler yapıldı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin sürdürdüğü Seyrani Kentsel Dönüşüm Projesinde bitirilen 224 konutun anahtarı sahiplerine teslim edildi.

TOKİ Gaziantep Burçkarakuyu'da 912 yeni konut inşa edecek!

Hayata geçirdiği 1 milyonuncu konutun anahtarını geçtiğimiz günlerde teslim eden TOKİ, Gaziantep Burçkarakuyu'da 912 yeni konut inşa edecek...

İstanbullular dikkat! O ilçe için müjde geldi! 

Bir milyonuncu konutun anahtar teslimini gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Kağıthane projesinin ihalesini bugün gerçekleştiriyor.

TOKİ 1 milyonuncu konutunu teslim ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim edeceklerine dikkat çekti.

Kayseri Kocasinan Yunus Emre'de anahtar teslimleri başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 336 konutun anahtar teslimi başladı.

Elazığ'da 179 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 9 bloktaki 179 konutun anahtar teslimi yapıldı.

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 900 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını vatandaşımıza vereceğiz" dedi...

Şırnak'ta terör mağdurlarının konut inşaatı tam gaz!

3 yıl önce Şırnak'ta teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan vatandaşları için inşa edilen 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı. Ayrıca, 304 konutun anahtarı sahiplerine teslim edildi. 

TOKİ Amasya Göynücek'te 110 konut teslim etti!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Amasya'nın Göynücek içesinde yaptırılan 110 konutun anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

TOKİ Aydın Kuyucak'ta anahtarları sahiplerine teslim etti!

Kuyucak’ta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) ve Kuyucak Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen 177 konutun anahtar teslim töreni yapıldı. 

Yaz aylarında beton dökümüne dikkat!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, yaz aylarında beton dökümüne dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Turanbayburt,  projenin doğru uygulanması, yapı denetiminin eksiksiz yapılması ve konutun anahtar teslimine varıncaya kadar yapı üretim sürecinin bir bütün olduğunu ifade etti.

Karaman'da TOKİ İşçi Konutları teslim edildi!

TOKİ tarafından Kırbağı Mahallesinde inşa edilen ve yapım çalışmaları tamamlanan Emekli - İşçi konutlarında 428 işçi konutun anahtar teslimleri başladı.

1472 konutun anahtar teslimi Haberi

1472 konutun anahtar teslimi

ALICI DEVİRLİ EV İSTİYOR AMA

TOKİ tarafından kura ile satılan evler, piyasaya hareketlilik getirirken, bazı konut sahiplerinin evlerini başkasına devredemeyeceğini anımsatan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen; “TOKİ ile yapılan sözleşme gereği konutlarda devir yasağı var. Bazı konut sahipleri, bu yasağın farkında değil. Evi alan kişi ödemelerde muhataptır. Üyelerimizi sık sık bu konuda uyarıyoruz ama Derneğimizden habersiz konutlarını başkasına devretmek isteyenlere de ‘dikkat’ ikazında bulunuyoruz” dedi. 


DEVİRLİ SATIŞA DİKKAT

TOKİ’nin konutlarında noterden yapılan satış vaadinin sözleşme olduğunu belirten Başkan Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Konutların gerçek sahibine ulaşılması için TOKİ, sözleşme şartı getirdi. Bazı durumlarda sözleşmeyi bozan nedenler ortaya çıkıyor. TOKİ, sözleşmeyi bozacak nedenlerin ortadan kaldırılması için konut sahiplerine tebliğat ve ihtar da gönderecek. Sözleşme şartları yerine getirilmezse yasal süreçte başlatılacak. TOKİ’nin amacı...