10 / 05 / 2024

16 milyon yalıtımsız bina

16 milyon yalıtımsız bina

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Türkiye’de toplam enerji harcamasının yüzde 80’ini ısınma ve soğutma için kullanılıyor. Bu harcamayı düşürmek için yalıtım zorunlu hale getirilmeli dedi...

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye’deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’i yalıtımsız!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonu riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi. Kurum, Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonunun riskli olduğunu belirtti.

Yalıtımsız binalarda enerjinin yüzde 80'i ısınmaya harcanıyor!

Avrupa’nın mantolama devi Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer konut ve iş yerlerinde yalıtım olmaması nedeniyle yüksek enerji harcamaları yapıldığını dile getirerek bu harcamaların yüzde 50 oranında azalabileceğini dile getirdi.

Depreme dayanıksız 6.7 milyon bağımsız bölüm dönüşecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz depreme dayanıksızlığı tescillenmiş 6,7 milyon bağımsız bölümün dönüşümünü mümkün olan en kısa sürede tamamlamaktır. İlk etapta 1,5 milyon öncelikli yapı için hızlı ve kararlı bir çalışma içindeyiz." dedi.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!             

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Cem Türk tarafından kuruldu.

16 milyon yalıtımsız bina Haberi

16 milyon yalıtımsız bina

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu 10 Temmuz Perşembe Günü havanın aşırı sıcak olması nedeniyle 807 milyon 813 bin kilovat saat ile Cumhuriyet Tarihi’nin en yüksek düzeyine çıkan enerji tüketimine dikkat çekerek, “Bu enerji tüketimi sürdürülebilir düzeyi aşmıştır. Türkiye gibi enerjisinin yüzde 75’ini ithal eden bir ülkede bu ihtiyacı karşılanması çok zor. Türkiye’de toplam enerji harcamasının yüzde 80’ini ısınma ve soğutma için kullanılıyor. Bu harcamayı düşürmek için yalıtım zorunlu hale getirilmeli” dedi.


Eruslu, her yıl kış ve yaz aylarında ısınma ve soğutma nedeniyle kullanılan enerji miktarının binaların yalıtımsız olması nedeniyle rekor seviyelere ulaştığını vurgulayarak, Türkiye’nin ithal enerji ile karşılamaya çalıştığı bu enerji ihtiyacının sürdürülemeyecek boyutlara geldiğini belirtti. Yalıtımla binaların enerji kullanımının yüzde 50 azalacağı uyarısı yaparak,...