23 / 11 / 2024

1946 yılında işçi hastanesi

1946 yılında işçi hastanesi

1946 yılında Çalışma Bakanlığı İstanbul'da büyük bir işçi hastanesi kurmak için bir proje hazırlamış. Tamamı 4 buçuk milyon liraya mal olacağını tahmin edilen hastanede yatacak işçilerin hastane masraflarının bir kısmını da işveren karşılayacakmış.

1946 yılında Balıkpazarı'nda istimlak edilen konutlar için belediye köşeye sıkıştı! Konut sahipleri evlerini istiyor

1946 yılında Belediye, Eminönü-Unkapanı yolunu açmak için Balıkpazarı'ndaki evleri istimlak etmiş. Fakat kanuna göre belediyenin böyle bir hakkı olmadığı ortaya çıkmış ve ev sahipleri evlerini geri istemeye başlamış. İşte detaylar... 

1940 yılında Şişli Hastanesi'nin planı hazırlanış!

1940 yılında Şişli'de yapılacak olan Şili Hastanesi'nin planı mimar Valterin muavini tarafından hazırlanmış.

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

1952 yılında İşçi Sendikaları Birliği Kooperatifi tarafından Topkapı'da 500 işçi evini inşa etmek için harekete geçilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

PTT, 2023 yılında işe alım sürecini başlatmaya hazırlanıyor. PTT bu yıl 60 bin yeni personel almayı planlıyor. Uzun zamandır beklenen bu personel alım ilan sonunda duyuruluyor. Şu an 81 ilde PTT iş başvuru platformu aktif olarak kullanılabiliyor. İşte detaylar...

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1946 yılında KüçükÇiftlik Park istimlak edilecek!

Varlık Vergisi'nin tahsili sırasında Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan, Maçka Demokrasi Parkı'nın yanında bulunan, KüçükÇiftlik Parkı İstanbul Belediyesi 1946 yılında istimlak etme kararı almış.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1946 yılında Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakılmayacak!

1946 yılında uygulanacak imar planına göre büyük ana yollar sahillerden geçecekmiş. İmar planını tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakmayacakmış.

1946 yılında Maçka Silahhanesi resim galerisi olacak!

1946 yılında bir kültür semti haline getirilmeye çalışılan Maçka'daki Silahhane binası resim galerisi olarak kullanılacakmış. Bizans ve Osmanlı dönemine ait tabloların sergileneceği bina Türkiye'nin en zengin galerisi olacakmış.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Haliç'e nakledilecek!

1946 yılında Belediye ile Dolmabahçe Havagazı Fabrikası arasında yapılan mukavelede fabrikanın Haliç'e nakledilmesine karar verilmiş. Gazhane, Haliç'te masrafları Belediye tarafından karşılanarak inşa edilecek yeni tesislerde faaliyet gösterecekmiş.

1946 yılında Belediye üç büyük otel yaptıracak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, şehrin otel ihtiyacını karşılayabilmek için üç büyük otel yaptırılacakmış. Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesinden sonra Taksim ve Florya'da birer otel yaptırılacakmış.

1946 yılında işçi hastanesi Haberi

1946 yılında işçi hastanesi

İşçi hastanesi

Çalışma Bakanlığı bir proje hazırladı



Bir zamanlar sanayiciler şehrimizde 1,5 milyon lira sarfiyet ile büyük bir işçi hastanesi kurmak istemişler ve fakat tahmin edilen para bulunamadığı için bu işten vazgeçilmişti. Aldığımız malumata nazaran Çalışma Bakanlığı bu işi tekrar ele almış ve büyük bir proje hazırlanmıştır. Bu projeye göre yeni bir hastane binası yaptırılacak ve bu inşaata 2,5 - 3 milyon lira sarf edilecektir. Hastane bütün tesisatı ile birlikte 4 - 4,5 milyon liraya çıkacağı tahmin edilmektedir. Bu kararın bir kısmı bakanlık bir kısmı, Ekonomi Bakanlığı ve bir kısmı ise sanayiciler tarafından verilecektir.

Hastanede yatacak işçilerin hastane ücretleri çalıştıkları müesseselerle...