05 / 05 / 2024

1951 yılında yapılacak olan köprü

1951 yılında yapılacak olan köprü

İstanbul'un köprü hikayesi çok daha eskilere gitmekteymiş. İki yakayı birbirine bağlayan birinci köprünün yapımına 1970 yılında başlansa da, 1951 yılında Boğaz'a yaptırılmak istenen köprü için bir Alman firması teklif dahi vermiş.

1951 yılında İstanbul'a yeni mahalle: Levent!

Levent mahallesi, 1951 yılında kurulmuş. Mahallenin kurulmasında Levend arazisi tercih edilmiş ve toplamda 391 ev yer alıyormuş.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Arabuluculukta 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümündeki arabuluculuk faaliyetleri için 2024 yılında yapılacak ödemeye dair asgari ücret tarifesi belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı?

Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinden faydalanan vatandaşlar çocuk parasına yeni yıl zammı olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Kamuya yapılacak personel alımlarına ilişkin araştırmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimleri yıl sonunda yapılacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimlerinin yıl sonunda yapılacağını söyledi.

Kayseri'de 2020'de hangi yatırımlar yapılacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de 2020 yılında yapılacak yatırımları masaya yatırdı.

Kayseri'de 2020 yatırım yılı olacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Erciyes’te gerçekleştirilen toplantıda 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Altınözü Hükümet Konağı arsa karşılığında yapılacak!

Hatay’ın Altınözü ilçesindeki hükümet konağı yıkılarak yerine arsa karşılığı yeni hükümet konağı yapılacak. Altınözü Hükümet Konağı arsa karşılığında inşa edilecek. 

1951 yılında yapılacak olan köprü Haberi

1951 yılında yapılacak olan köprü




İnşaata talip olan bir Alman firması Belediye'ye iki teklif yaptı.


   Köprü ve liman inşaatı işlerinde dünyaca tanınmış beynelmilel şöhreti haiz Profesör Dişinger, İstanbul yakasını Anadolu Yakası'na bağlayacak bir köprü projesini hazırlamış ve bu inşaat için Belediye'ye müracaat eden bir Alman firması vasıtasıyla Vali ve Belediye Başkanı Fahreddin Kerim Gökaya göndermiştir.




   Havadan ve karadan alınan fotoğraflar üzerine hazırlanmış ve hesaplanmış olan bu köprü projesini mahallinde tetkik etmek ve Teknik Üniversite'de bir konferans vermek üzere profesör bu ay içinde...