01 / 05 / 2024

1971 yılında turizm

1971 yılında turizm

1971 yılında tarihi beş köşk turistik otel, lokanta olarak kullanılacakmış. Boğaz'da harap haldeki Pembe Köşk, Beyaz ve Sarı Köşkler, Çadır Köşkü, Hidiv Kasrı restore edilerek turistik tesis haline getirilecekmiş.

2018 yılında 3. turizm hamlesi başlıyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Oya Narin, ''2018 yılında ise bütüncül yaklaşımlı bir 3. Turizm Hamlesi denebilecek Dönüşüm Hareketi kriz öncesi döneme yakın bir performans elde edilmesini ve ötesine geçilmesini sağlayacak'' dedi.

1938 yılında İstanbul'da üç yeni cadde açılacak!

1938 yılında Mimar Prost, İstanbul'un nakliyat ihtiyaçlarını giderecek ve turizm için gerekli üç yeni caddenin açılmasına karar vermiş. Açılacak caddelerin başlangıç noktası da tarihi abideler ve önemli mevkiler olacakmış.

2007 yılında Hattat, Marmara Denizi'ne turizm tesisi yapacak!

2007 yılında Hattat Holding, Büyükçekmece'de Marmara Denizi'ni doldurarak Türk bayrağı şeklinde turizm tesisi yapacakmış. Dubai'deki Palmiye projesinin bir benzeri olacak olan 'Pearl of İstanbul' 500 milyon dolara mal olacakmış.

2006 yılında iki 'sultan' yalısı satışa çıkarılacak!

2006 yılında İstanbul İl Özel İdaresi, Boğaziçi'ndeki, toplam değeri 100 milyon doların üzerinde olan, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalılarını 'turizm amaçlı' kullanılmak üzere satışa çıkaracakmış.

2006 yılında Limak'ın hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmak!

2006 yılında Limak Holding'in hedefi İstanbul'da turizm tesisi açmakmış. Antalya, Kıbrıs ve Ankara'da butik otelleri bulunan Limak Holding, Emekli Sandığı'na ait Maçka Oteli'yle de ilgilenecekmiş.

2006 yılında Avrupa Konutları'nda 'Önce otur, sonra öde' sistemi!

2006 yılında Özsaya Turizm ve Gün-Er İnşaat ortak girişiminin Halkalı'da yaptığı Avrupa Konutları oturuma açılacakmış. Yapımcı şirket Avrupa Konutları'nda ilk defa 'Önce otur, sonra öde' sistemi ile konut satmış.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2005 yılında Yusuf İzzetin Efendi Sarayı satışa çıkarılmış!

2005 yılında TMSF, Ceylan Grubu'nun ortağı olduğu Çamlıca Turizm Yatırımları'na ait Yusuf İzzettin Efendi Sarayı'nı satışa çıkarmış. 20 bin 700 metrekare arazi üzerine kurulu saraya 15 milyon dolar değer biçilmiş.

2005 yılında Boğaz'ın girişine Fatih heykeli!

2005 yılında Kadıköy Mendireği'ne 15 metre boyunda Fatih heykeli dikilecekmiş. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul'a dikmeyi planladığı heykel, Fatih'in hükümdar kişiliğini ve Fethi yansıtmayı amaçlıyormuş.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

2005 yılında İstanbul ve Edirne'ye Fatih'in heykeli dikilecekmiş!

2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul ve Edirne'de Fatih Sultan Mehmet'in heykelini dikmek üzere yarışma açacakmış. 7-10 metre arasında olması planlanan heykel İstanbul'da 3 yerden bir yere dikilecekmiş.

2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!

2004 yılında Turizm Bakanlığı, İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkarabilmek için Haliç'ten Şile'ye uzanan geniş bir alanı yeniden yapılandıracakmış. Galata yeniden düzenlenecekmiş ve Şile-Kilyos hattı da turizm bölgesi ilan edilecekmiş.

2004 yılında Gaziosmanpaşa'ya Atakule benzeri Paşakule yapılacakmış!

2004 yılında GOP Belediye Başkanı Erhan Erol, ilçe meydanına Ankara'daki Atakule benzeri bir Paşakule yapacaklarını açıklamış. İstanbul'un turizm haritasında yer almayan ilçenin tanıtımına yapılacak bu kule ile başlanacakmış.

1971 yılında turizm Haberi

1971 yılında turizm



Tarihi beş köşk turistik pansiyon, lokanta olacak


  YILLAR önce padişahların ve sultanların en saltanatlı günlerini geçirdikleri İstanbul'daki beş tarihi köşkte bundan sonra turistler yemeklerini yiyecekler, Boğaz'a karşı kahvelerini yudumlayacaklardır.

  İstanbul'a gelen yabancıların Topkapı ve Dolmabahçe Saraylarını gezdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu devrine ait diğer yerleri de görmek, fazla bilgi edinmek istediklerini tespit eden Turizm ve Tanıtma Bakanlığı, bu konuda çalışmalara başlamıştır. 

  Boğaz'da bir kısmı harap durumda bulunan beş köşk onarılarak turizm hizmetlerine tahsis edilecek, pansiyon, lokanta, kafeterya haline getirilecektir.


  KORULARDAN DA İSTİFADE EDİLECEK


  Emirgan'daki Pembe Köşk, Yıldız'daki Çadır Köşkü, Çubuklu'daki Hip Ali Paşa Köşkü, Emirgan'daki Beyaz ve Sarı Köşklerde...