10 / 05 / 2024

1975 yılında Atatürk Havalimanı

1975 yılında Atatürk Havalimanı

1975 yılında uluslararası hava trafiğine açık olan, Türkiye'nin en büyük havaalanı, Atatürk Havalimanı'nın çevresi gecekondularla dolmuş. Gecekondular, pistin hemen kenarında kurulmuş ve durum kimseyi rahatsız etmemiş.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Şinasettin Atalan kaç yılında doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda çalışıyor?

Şinasettin Atalan, 1969 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Şinasettin Atalan, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden başarı ile mezun oldu.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Bursa Atatürk Stadı'nda yeni meydan çalışmaları yapılıyor!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlar hızla sürüyor.

Bursa Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmaları başladı!

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alanın, stadın tarihi dokusu korunarak ayrıcalıklı bir meydana dönüştürüleceği proje kapsamında yıkımlara başlandı.

1948 yılında Fatih ve Şehzade camileri arasındaki saha istimlak edilecek!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Fatih ve Şehzade camileri arasındaki adayı istimlak edecekmiş. İstimlak edilen sahada park vücuda getirecek olan Belediye, Atatürk Bulvarı üzerinde yeni binalar da inşa edecekmiş.

1947 yılında sanayi bölgesi için bir talimatname hazırlanmış!

1947 yılında şehrin ticaret ve sanayi bölgelerini tayin etmek için İstanbul İmar Müdürlüğü bir talimatname hazırlamış. Talimatnameye göre ağır sanayi, Eyüp'ten Silahtarağa'ya ve Yedikule'den Bakırköy'e kadar olan bölgeye yayılacakmış.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1943 yılında Florya Çiftliği satılacak!

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1944 yılında tarihi İbrahimağa Hamamı yıktırılacak!

1944 yılında Belediye tarafından satın alınan 15. yüzyıldan kalma tarihi İbrahimağa Hamamı yıktırılacakmış. Atatürk Bulvarı'nın Aksaray'a uzanan kısmında yol ortasında kalan hamam, Hasan Ali Yücel'in emriyle yıktırılacakmış.

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1975 yılında Atatürk Havalimanı Haberi

1975 yılında Atatürk Havalimanı

YEŞİLKÖY HAVAALANINDA GECEKONDULAR VAR


  Burası, uluslararası hava trafiğine açık olan ve Türkiye'nin en büyük hava ulaşım merkezi Yeşilköy Havaalanı... Milyonlar harcanarak düzenlenmeye çalışılan bu alanın çevresi şimdi tamamen gecekondularla doldu.. Gecekondular, uçakların hemen inip kalktığı pistin hemen kenarında kuruluvermişler.. İnip kalkan uçaklardaki turistler için ilginç bir görünüm.. Bunu sadece turistler değil, o bölgeden geçen bu işin sorumluları da görüyorlar elbet... Hatta Bakan bile uçakla İstanbul'a geldiği zaman görüyor bu milyonlar harcanan alanın hemen yanındaki gecekonduları..


Milliyet Gazetesi 16 Nisan 1975



Abdullah Kutalmış...