27 / 05 / 2024

1984 yılında Türk Hava Kurumu

1984 yılında Türk Hava Kurumu

1984 yılında Türk Hava Kurumu'nun Laleli'deki apartman ve dükkanlarının restorasyon 480 milyon liraya ihale edilmiş. Ülkemizde toplu konutun ilk örneği olan apartmanlar restore sonrasında ''apartman-otel'' tarzında yenilenecekmiş.

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Dünyayı ve Türkiye'yi 2040 Yılında Neler Bekliyor?

Dünya ve Türkiye nüfusu gün geçtikçe artıyor.  Bu durumla ile birlikte gelecek yıllarda yaşanabilecek senaryolar şimdiden tartışılmaya başladı. Makine Mühendisi Semih Çalapkulu, 2040 yılında Türkiye'yi ve Dünya'yı nelerin beklediğini kaleme aldı. İşte Çalapkulu'nun o yazısı...

2015 yılında Türkiye'de kaç konut satıldı?

2015 yılında Türkiye genelinde kaç konut satıldığı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Peki, 2015 yılında Türkiye'de kaç konut satıldı? Kaç konut ilk defa satıldı?

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

1945 yılında Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş!

1945 yılında tarihi Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş ve geçirilmesi düşünülen tramvayın daha kolay manevra yapabilmesi için Tünel Meydanı'nın solundaki adanın da kaldırılması gündeme gelmiş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün açılışı yapılmış!

1939 yılında Atatürk Köprüsü ya da eski adıyla Unkapanı Köprüsü'nün açılışı Vali Lütfi Kırdar tarafından yapılmış. İnşasına 1936 yılında başlanan köprü 2 milyon 300 bin liraya mal olmuş.

1939 yılında Atatürk Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacak!

1939 yılında inşası devam eden Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'nün her iki tarafında yol açılacakmış. Yolların açılabilmesi için arsa ve bina istimlakine 800 bin lira sarf edilecekmiş.

1938 yılında Galata'da Tünel'in önü genişletilecek!

1938 yılında Tünel Şirketi'nin yaptırması gereken üç katlı binayı yaptırmaması Belediye ile ihtilafa sebep olmuş. Bayındırlık'ın araya girmesiyle Şirket binayı yaptırmayı kabul etmiş. Belediye de binanın yapılabilmesi için Tünel'in önünü genişletecekmiş.

1935 yılında Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası üretime başlayacak!

1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak için kurulan Şişecam Topluluğu'nun Beykoz Paşabahçe'deki, 'Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası', 16 usta ve 120 amale ile üretime başlayacakmış.

1998 yılında Türkiye'nin ilk marinalı sitesi Beylikdüzü'nde inşa edilecek!

1998 yılında Türkiye'nin ilk ve tek marinalı sitesi Beylikdüzü Yakuplu'da inşa edilecekmiş. Marin City ismi verilen proje, eski Angurya Çiftliği arazisinde, Tepe İnşaat ve Akfen ortaklığıyla inşa edilecekmiş.

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi açılacak!

2007 yılında Türkiye'nin ilk tarihi eser hastanesi Süleymaniye'de açılacakmış. Süleymaniye'deki Kayserili Ahmet Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek olan hastane uzman kadrosuyla İstanbul ve tüm Türkiye'ye hizmet edecekmiş.

1984 yılında Türk Hava Kurumu Haberi

1984 yılında Türk Hava Kurumu



Laleli'deki THK apartmaları 480 milyona onarılıyor


THK Başkanvekili Verel, sitenin ''apartman-otel'' tarzında yenileneceğini ve bu yolla hem kuruma, hem turizme büyük fayda sağlanacağını bildirdi.

   Yurdumuzda ilk ''toplu konut'' örneği olarak yapılan Türk Hava Kurumu'nun Laleli'deki apartman ve dükkanlarının restorasyon ve onarımı yarım milyar liraya ihale edildi. Ancak Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın teklifiyle ''Apartman-otel'' yapımının benimsendiğini, bu konuda Yüksek Anıtlar Kurulu'ndan inşaat izini beklendiği belirtildi. 

   T.H.K. Başkanvekili Oktay Verel, apartman ve dükkanlardan 6 ay öncesine kadar 4.5 milyon lira dolayında kira toplandığını, buna karşılık bakım, onarım ve diğer masrafları için 5.5 milyon lira ödendiğini belirterek, ''Tümden bakım ve onarıma ihtiyaç...