13 / 05 / 2024

1988 yılında Süleymaniye

1988 yılında Süleymaniye

1988 yılında Süleymaniye'deki tarihi evlerin kurtarılması için Eminönü Belediye Başkanlığı yeni bir proje geliştirmiş. Tarihi semtteki 314 Türk evi ''onar-işlet-otur'' modeli uygulanarak eski özelliklerine kavuşturulacakmış.

1944 yılında Süleymaniye ve Sultan Selim semtlerinin imar planı hazırlanmış!

1944 yılında Fatih'in iki semti olan Süleymaniye ve Sultan Selim için imar planı hazırlanmış. İmar planına göre Süleymaniye Cami'nin etrafı tanzim edilecekmiş. Sultan Selim'den Haliç sahillerine inecek saha tanzim edilecekmiş.

1938 yılında Eminönü'nden Süleymaniye ve Sultanahmet görülebilecek!

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

2003 yılında Sütlüce Mezbahası, Eurovision Şarkı Yarışması'na hazırlanıyormuş!

2003 yılında Haliç'teki eski Sütlüce Mezbahası'nın yerine kurulan kültür merkezi, Eurovision Şarkı Yarışması'na uygun hale getiriliyormuş. Uzay merkezini andıracak binada birbirine bağlantılı 5 bina inşa edilecekmiş.

Süleymaniye'deki Türk evleri restore edildi!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

2001 yılında Süleymaniye'deki Türk evleri restore edilecekmiş!

2001 yılında Süleymaniye semtinin Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine almasıyla, tarihi semt için ciddi adımlar atılmaya başlanmış. Türk evlerinin restore edilmesiyle bölge Safranbolu gibi olacakmış.

2001 yılında Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış!

2001 yılında Süzer Plaza'da açılan The Ritz-Carlton İstanbul ile Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış. Her türlü lüksün olduğu otelin dekorasyonunda Roma, Bizans ve Osmanlı motifleri kullanılmış.

2001 yılında Sıraevler'de otel kurulacakmış!

2001 yılında Net Holding, Sıraevler'de otel kurmak için harekete geçmiş. Evlerin yüzde 40'ını bir otel çatısı altında toplamak isteyen Holding, proje için Japon ve Yunanlı birer grup ile görüşme halindeymiş.

1999 yılında Sütlüce'deki evlerin fiyatı 3'e katlamış!

1999 yılında Sütlüce'de Kültür Merkezi inşaatı ile birlikte Sütlüce'nin kaderi değişmiş ve evlerin fiyatı 3'e katlamış. Haliç'in de temizlemesiyle mahallenin çehresi değişmeye başlamış. Müteahhitler bölgeye akın ediyormuş.

1998 yılında Sıraevler'in ilk bölümü hizmete açılmış!

1998 yılında Beşiktaş'ta bulunan, Net Holding tarafından Vakıflar'dan 49 yıllığına kiralanan tarihi Akaretler Sıraevleri'nin restore edilen ilk bölümü Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından törenle hizmete açılmış.

1998 yılında Sütlüce Mezbahası kültür kompleksi haline getirilecekmiş!

1998 yılında Sütlüce'de haliç kıyısında bulunan tarihi Sütlüce Mezbaha binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 7 trilyon lira harcanarak çok amaçlı kültür kompleksi haline getirilecekmiş.

1997 yılında Süleymaniye can çekişiyor!

1997 yılında Süleymaniye'deki tarihi binaların yerine otopark açılıyormuş. 1977 yılında Anıtlar Kurulu tarafından kentsel SİT ilan edildiğinde 2 bin tarihi bina sayısı 1997'de 200'e inmiş.

1996 yılında Sıra Evler'in restorasyonuna başlanacakmış!

1996 yılında Beşiktaş'taki Akaret Sıra Evleri'nin restorasyonuna başlanacakmış. Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan 133 konutun bulunduğu Sıra Evler'in restorasyonu 35 milyon dolara (2.8 trilyon lira) mal olacakmış.

1988 yılında Süleymaniye Haberi

1988 yılında Süleymaniye



ONAR-İŞLET-OTUR


Tarihi yapılar... Süleymaniye'de buram buram eski İstanbul kokan tarihi konaklar ve evler yepyeni bir yöntemle kurtarılmaya çalışılacak. Süleymaniye evleri Eminönü Belediyesi'nce ''onar-işlet-otur'' modeli uygulanarak eski özelliklerine kavuşturulacak.


314 tarihi eve müşteri aranıyor


Süleymaniye semtindeki tarihi evlerin kurtarılması için Eminönü Belediye Başkanlığı bir proje geliştirdi.


Bu konuda bilgi veren Başkan Hikmet Bozanoğlu, ''Büyük turizm firmaları bu evleri onararak ya bir dükkan sahibi olacak ya da sahibiyle anlaşarak tamamını alabilecekler'' dedi.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   SÜLEYMANİYE'deki 314 Türk evi ''onar-işlet-otur'' modeliyle görücüye çıktı.

   Eminönü Belediye Başkanı Hikmet Bozanoğlu, ''Süleymaniye Cami çevresindeki ahşap Türk evlerinin turizm çerçevesi içinde değerlendirilmesi için