27 / 06 / 2024

2. abdülhamit marmaray ve kanal istanbul projeleri

2. abdülhamit marmaray ve kanal istanbul projeleri

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Sapanca Gölü’ nden Karadeniz’e kanalla ulaşılması ve Marmaray’ın benzeri olan Sarayburnu ile Üsküdar arasına geçit yapılması projelerinin 2. Abdülhamit döneminde düşünüldüğünü söyledi...

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

Amazon 2 dolara verilerinizi satın alıyor!

Amazon yeni bir reklam programı başlattı. Reklam trafiğini izleme karşılığında kullanıcılara ayda 2 ABD doları sunacak.

Tek Durak Ofis'te inşaat izinlerine kolaylık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek "Tek Durak Ofis sistemi hakkında görüş alışverişlerinde bulundu. 

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Soyupak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Soyupak Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri İthalat İhracat Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdülhamit Soyupak tarafından kuruldu.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

ABD'de inşaat harcamaları Nisan ayında yüzde 2,9 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Nisan ayında piyasa beklentisinden az bir düşüş göstererek yüzde 2,9 azaldı.

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında 2,4 arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları Şubat ayında aylık yüzde 2,4 artarak beklentileri geride bıraktı

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta yüzde 2,4 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları şubatta aylık yüzde 2,4 artış göstererek beklentileri geride bıraktı.

2. abdülhamit marmaray ve kanal istanbul projeleri Haberi

2. abdülhamit marmaray ve kanal istanbul projeleri


“2. Abdülhamit devleti Asım’ın nesline emanet etmek istiyordu” 


Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Sapanca Gölü’nden Karadeniz’e kanalla ulaşılması ve Marmaray’ın benzeri olan Sarayburnu ile Üsküdar arasına geçit yapılması projelerinin 2. Abdülhamit döneminde düşünüldüğünü söyledi. Günümüzdeki birçok fakülte, yüksekokul ve hastanenin 2. Abdülhamit tarafından hizmete açıldığını belirten Armağan, “O, devleti Mehmet Akif’in deyişiyle, Asım’ın nesline emanet etmek istiyordu.” dedi.


Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kanal İstanbul ve Sultan 2. Abdülhamit” konulu konferansta konuşan Tarihçi-Yazar Armağan, 2. Abdülhamit’in bilinen ve bilinmeyen birçok yönünü hayatından örnekler sunarak anlattı. 


Armağan, Sultan Abdülaziz’in öldürülmesinin ardından İttihat Terakki üyelerinin tahta mason olan 5. Murat’ı çıkarmak istediğini ancak aklını kaybedip garip hareketler yapması üzerine 2. Abdülhamit’in padişah olduğunu anlattı. Armağan, Osmanlı Devleti’ni istedikleri gibi yönetmek isteyenler güçlerin 2. Abdülhamit’e senet imzalattıklarını...