30 / 06 / 2024

2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı başladı

2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı başladı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ''Dünya ile yarış etmeyi kafasına koymuş olan bütün iddialı ülkelerin ve marka olmak isteyen kentlerin, milenyum sahnesinde oynanan turizm oyununu mutlaka iyi takip etmesi gerekiyor'' dedi...

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kültür Üniversitesi, Başakşehir'de 4 arsa satıyor! İstanbul'da taksitle arsa sahibi olma fırsatı! 

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başahşehir 2. Kısım'da yer alan 4 adet arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kültür Üniversitesi Bahçeşehir'de 2 arsa satıyor! 176.6 milyon TL'ye! 

Kültür Üniversitesi, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir Mahallesi'nde yer alan 2 arsayı toplam 176 milyon 613 bin 224 TL'ye satıyor. 

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Yeni açılan Kağıthane Kültür Merkezi'nde 2.2 milyon TL'lik güçlendirme!

Kağıthane Belediyesi, 2019'da açılır açılmaz statik sorunlar yaşanan kültür merkezini acilen güçlendirdi. 42.6 milyon TL harcanarak yapılan yeni kültür merkezi için 2.2 milyon TL'lik güçlendirme çalışması yapılmasının kamu zararı yarattığını ileri süren Kağıthane Belediye Meclisi’nin İYİ Parti’li üy

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İstanbul 5 milyar dolara kültür-sanat merkezi oluyor!

İstanbul’da 2.5 yıllık dönemde 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlar kentin kültür-sanat çıtasını yükseltecek.

İbrahim Ulusoy'dan Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm satışları başladı!

Bingöl'ün Kültür Mahallesi’nde uygulanan 2’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında satışların başladı...

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.

Çorum'da 2 yeni kültür merkezi hizmete girecek!

Çorum Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezlerinin sayısı artıyor. Bölgede inşa edilen iki kültür merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı başladı Haberi

2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı başladı

     ''Kültür Yolları ve İnanç Turizmi'' temalı 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı, ATO Congresium Fuar ve Sergi Sarayı'nda başladı. 

     Fuarın açılışını, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yaparken, Yüksel ile birlikte açılışa, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bayburt Valisi Hasan İpek, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin ile bazı eski siyasetçiler katıldı. 

     Yüksel ve beraberindekiler daha sonra stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. 

     Vali Yüksel, yaptığı konuşmada, her yüzyılın kendine has bir dili oluştuğunu anımsatarak, bu yüzyılın da kendine has bir dili bulunduğunu söyledi. 

     Yüksel, ''Düne dair ne var idiyse artık bu yüzyılda hiçbir şey konuşulmuyor. Bütün paradigmalar yıkıldı ve dün...