26 / 05 / 2024

20. firavun hanedanlığına ait 3100 yıllık mezar

20. firavun hanedanlığına ait 3100 yıllık mezar

Giza piramitlerinin 25 kilometre güneyindeki Sakkara kazı alanında MÖ 1077-1292 yıllarında hüküm süren 20. Firavun Hanedanlığı döneminde üst düzey yetkili olan Pah Seir'e ait mezar bulunduğunu açıklandı...

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut sahibi olmak isteyenleri desteklemek için Orta Vadeli Program çerçevesinde dar gelirliye konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Bu kredi için beklenti ise 15 yıl (180 ay) vade fırsatı ve 1.20 faiz oranına sahip olması şeklinde.

İstanbul'da barajlar son 16 yılın en düşük seviyesinde, su seviyesi yüzde 20'nin altına indi

Yağışların azalmasıyla beraber İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranıda maalesef bugün itibarı ile yüzde 20'nin altına düşerek son 16 senenin aynı dönemine göre en düşük seviyeye indi. İşte haberin ayrıntıları...

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.

Gümüşün tam tamına 20 TL olacağı tarihi duyanın ayakları resmen yerden kesildi! Hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın!

Gümüşün tam tamına 20 TL olacağı tarihi duyanın ayakları resmen yerden kesildi. Peki gümüş ne zaman 20 TL olacak? Gümüşü olanlar ya da gümüş almak isteyenler hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın...

Demir fiyatlarına rekor zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 ton demir ne kadar oldu? 20 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Dalian demir cevheri vadeli fiyatları, en büyük çelik üreticisi olan Çin'de yüksek talep beklentilerinin risk iştahını desteklemesi ile demir fiyatlarına rekor zam geldi! Fiyatlar resmen uçtu! 1 ton demir ne kadar oldu? 20 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Bina dayanıklılık testinde talep patlaması! Bina başına fiyat 20 bin TL'den başlıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bina dayanıklılık testine talepte yüzde 100'ü aşan yükseliş yaşanırken, ayrıntılı rapor bir ayda çıkıyor ve bina başına maliyet 20 bin TL'den başlıyor. İşte ayrıntılar...

Koçtaş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü indirimleri başladı! Bunlar evinize ve sevginize iyi gelecek!

Koçtaş’ta 14 Şubat Sevgililer Günü indirimleri başladı. Birçok ev eşyası üründe yüzde 20-25 aralığına kadar indirimler başladı. İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi…

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 20 Ocak 2023 hurda fiyat listesi

Son günlerde durağan işlem gören hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? Hurda fiyatları kaç lira? 20 Ocak 2023 hurda fiyat listesi.

1 dolar 20 gün içinde tam tamına bu kadar olacak! Gözleriniz yerinden fırlayacak! Elinde dolar olanlar hemen baksın!

Dolar ne olur? Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? soruları merak ediliyor. 1 dolar 20 gün içinde tam tamına bu kadar olacak! Gözleriniz yerinden fırlayacak! Elinde dolar olanlar hemen baksın!

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Euro 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalması ile dolar kuru gerilerken Euro yükselişini sürdürüyor. Euro/TL kuru bugün 20 TL'yi geçerek 2022 yılına damgasını vurdu! 

İstanbulkart sahipleri çok şanslı! Yeni başladı! Paranız karta iade edilecek

İstanbul’da yaşayan vatandaşların her alanda kullanabildiği İstanbulkart ile ilgili yeni bir kampanya başladı. Buna göre İstanbulkart ile Halk Bakkallarda ödeme yapanlara ödemelerinin yüzde 20’si kartlarına iade edilecek.

20. firavun hanedanlığına ait 3100 yıllık mezar Haberi

20. firavun hanedanlığına ait 3100 yıllık mezar


Mısır'da firavunun habercisi olan Pah Seir'e ait 3100 yıllık mezar bulundu.


Giza ilinde yer alan Sakkara kazı alanında düzenlenen basın toplantısında konuşan Tarihi Eserler Bakanı Muhammed İbrahim, Giza piramitlerinin 25 kilometre güneyindeki Sakkara kazı alanında MÖ 1077-1292 yıllarında hüküm süren 20. Firavun Hanedanlığı döneminde üst düzey yetkili olan Pah Seir'e ait mezar bulunduğunu açıkladı.


İbrahim, mezarın Mısır uygarlığı tarihinde yeni bir sayfanın doğmasını sağladığını, edinilen yeni bilgilerle antik Mısır'ın en gelişmiş dönemi Yeni Krallık'a ışık tutulacağını söyledi.


Tarihi Eserler Bakanı İbrahim, mezarın 5. Hanedanlık döneminin son Firavunu Unes'in Piramidine çıkan yolun güneyinde bulunduğunu ve 2010 yılında bulunan 19. Hanedanlık döneminde ordu komutanı olan Ptah Ms'nin mezarının kuzey duvarına yapışık olduğunu kaydetti.


Pah Seir'in, Ptah Ms'nin ailesinden olma ihtimalinin ortaya çıktığını aktaran İbrahim, yeni...