07 / 05 / 2024

2013 kamu mal alımları

2013 kamu mal alımları

Kamu Alımları İzleme Raporu'na göre 1 Ocak- 30 Haziran 2013 döneminde 9 bin 376 kamu kurum ve kuruluşu tarafında toplamda 49 milyar 726 milyon 237 bin liralık alım yapıldı..

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Kamu taşınmazları satışından 5 milyar TL gelir elde edilecek!

Önümüzdeki 3 senede 23 milyar Türk Lirası tutarındaki kamu malı özelleştirme yoluyla şirketlere satılacak. Kamuya ait varlıkların satışı yapılarak 2022'de 9 milyar, 2023 yılında 10 milyar, 2024'te de 4 milyar Türk Lirası tutarında özelleştirme geliri elde edilecek.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Kamu İhale Yasası'nda değişiklik! 

Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası'nın (TCMB) yapacağı bazı mal ve hizmet alımları ile yapım işleri Kamu İhale Yasası kapsamı dışına alındı. KİK'le ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı...

Kamu çalışanlarının mal beyanı için otomatik takip sistemi kurulacak!

Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak için dijital takip sistemi kurulacak...

Mal beyanına otomatik takip!

Kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu araştırmak amacıyla dijital takip sistemi kurulacak. Kamu çalışanlarının mal beyanlarının yükleneceği sistem ile mal beyanında yaşanan artışları dikkat çeken kamu çalışanları sistem üzerinden izlenebilecek.

Mustafa Varank'tan inşaat firmalarına yerli malı kullanın çağrısı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, inşaat firmaları, kamu idareleri ve yerel yönetimlere yerli malı kullanmaları çağrısı yaptı.

Kamu ihaleleri yönetmeliklerinde değişiklik!

Kamu İhale Kurumunun, Çerçeve Anlaşma, Danışmanlık Hizmet Alımı, Elektronik, Hizmet Alımı, Mal Alımı ve Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikleri Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Kamu ihalelerine TL şartı geliyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, yabancı para birimi yerine Türk lirası üzerinden teklif alıp sözleşme yapacak

6761 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

6761 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Adana'daki tartışmalı arsa yeniden konut alanı oldu!

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak’ın eşi Fahriye hanıma ait Süleyman Demirel Bulvarı’ndaki tartışmalı arsa yeniden konut alanı oldu. Durak, bu arsada yaptığı imar değişikliği nedeniyle Kamu Etik Kurulu tarafından kınanmıştı.

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

2013 kamu mal alımları Haberi

2013 kamu mal alımları

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bu yılın ilk 6 ayında düzenlenen ihalelerde toplam 49,7 milyar liralık alım yapıldı. Kamu Alımları İzleme Raporu'ndan derlenen bilgilere göre, 1 Ocak- 30 Haziran 2013 döneminde 9 bin 376 kamu kurum ve kuruluşu tarafından 57 bin 747 ihale yapıldı. Bu ihalelerde mal veya hizmet alımı ile yapım işi için 28 bin 325 yüklenici ile toplam 78 bin 575 sözleşme imzalandı. İhalelerin yüzde 42'si mal alımı, yüzde 18'i yapım işleri, yüzde 40'ı hizmet alımı için düzenlendi. Kamu alımı harcamalarının ise yüzde 19'u mal alımı, yüzde 52'si yapım işleri, yüzde 29'u hizmet alımı için yapıldı. Kamu alımı tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 49 milyar 726 milyon 237 bin lira oldu. Bu tutarın...