15 / 05 / 2024

2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu

2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu

2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu’na göre, mobilya tüketicisi taksitli alışverişi tercih ediyor. Mobilya alacaklara peşin fiyatına taksit uygulaması cazip gelirken, taksitlendirme süresi olarak 12 ay ideal görülüyor.

Yapı Kredi Koray GYO 6.Tüketici Mahkemesi davasına ilişkin bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Yalçın Atlı tarafından şirkete açılan Ankara 6. Tüketici Mahkemesi'nin 2013/1915 esas sayılı davası hakkında açıklama yayınlamıştır.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014!

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014..

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

Tüketici ayıp ihbar süresi 2014!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan; sözleşmeye aykırı olan mala deniyor. Peki, tüketici ayıp ihbar süresi 2014 ne kadardır?

Yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014!

Yeni tüketici kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ne getirdi? İşte yeni tüketici kanunu değişiklikleri 2014..

Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yeni Tüketici Kanunu olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, Bu Tüketici Kanunu yürürlük tarihinden önceki dönemleri kapsar mı?

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO tüketici davalarının son durumlarını yayınladı.

2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu Haberi

2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2013 Mobilya Tüketici Araştırma Raporu’na göre, mobilya tüketicisi taksitli alışverişi tercih ediyor.  Mobilya alacaklara peşin fiyatına taksit uygulaması cazip gelirken, taksitlendirme süresi olarak 12 ay ideal görülüyor. 


Türk mobilya sektörünü büyütmek ve geliştirmek adına her geçen gün daha fazla emek harcayan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), tüketicinin nabzını bir kez daha yokladı. Mobilya sektörünün tüketici beklentileri doğrultusunda şekillenmesine destek olmak amacıyla MOSDER, Mobilya Tüketici Araştırma Raporu’na imza attı. Nielsen tarafından mobilya tüketicisinin satın alma profilinin belirlendiği araştırmaya göre her dört tüketiciden üçü, mobilya satın alırken ‘taksitli’ alışverişi tercih ediyor. 


Çoğunlukla tercihini taksitli alışverişten yana kullanan tüketicinin yüzde 34’ü peşin olarak satın alma işlemi gerçekleştirirken, yüzde 44’ü kredi kartı, yüzde 22’si ise senet ile taksit...