19 / 05 / 2024

2013 özelleştirmeler

2013 özelleştirmeler

Rekabet Kurumu, 2013 yılında 21 milyar 402 milyon TL' lik 122 şirket birleşme ve devralmasına izin verdiğini açıkladı. Rekabet Kurumu birleşme ve devralmalar raporu yayınlandı...

Özelleştirmeler 2024'te de tam gaz: Gökçeada'daki Kuzu Limanı satışa çıkacak!

Meclis’e sunulan 2024 bütçesinde yer alan özelleştirmeler ile ilgili detaylar tek tek belli oldu. İşte 2024 yılı için planlanan özelleştirmeler ve detayları...

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Kütahya'daki özelleştirmeler meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Kütahya ilinde yapılan özelleştirmeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Ankara Yenimahalle'de 11 özelleştirme!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Yenimahalle'deki 11 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor. Özelleştirmeler için son teklif verme tarihi 26 Nisan 2017 olarak belirledi.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirmelerden 2014'te ne kadar gelir elde edildi?

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor.

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı!

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı. 2014’te özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçti. Ancak bu rakam 2013’teki 12.4 milyar dolarlık gelirin yarısına yaklaşabildi

Özelleştirmeler yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Elektrikle ilgili özelleştirmelerde hedeflerinin, kamunun, üretici ve dağıtıcı konumundan tamamen uzaklaşması olduğunu belirten Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Türkiye'nin bu konuda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Halil Kırşan: Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil Kırşan yaptığı konuşmada, elektrik sektöründeki özelleştirmelerde gelinen noktayı ve güncel durumu aktardı. Kırşan " Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak " dedi

Özelleştirmeler hız kesmeyecek!

Özelleştirme uygulamaları sonucunda Özelleştirme Fonu'na bu yıl 8,5 milyar lira nakit girişi bekleniyor. Fonun gelecek yıl 8,6 milyar lira özelleştirme geliri elde etmesi öngörülüyor.

Orhaneli termik santrali özelleştirilecek!

ÖYK, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına alınmasına karar verdi. ÖYK'nin bazı özelleştirmeler, çevre düzeni değişiklikleri ile nazım ve uygulama imar planlarına ilişkin kararlar yayınlandı.

Özelleştirilecek kuruluşların borcu 41,2 milyar lira!

KİT'lerin ve özelleştirme programındaki kuruluşların cari fiyatlarla borç stoku, 2014'ün ilk çeyreği itibarıyla 41 milyar 196 milyon 737 bin liraya geriledi. Söz konusu rakam, 2013'te 43 milyar 119 milyon 574 bin lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Özelleştirmeler seçim sonrasına kalacak!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemdeki gelişmelerin ardından özelleştirme ihaleleri için erteleme talepleri geldiğini söyledi. Eğer ilgili bütün kesimlerin bu yönde talebi varsa bunun değerlendirmesini yapar ve gereğini yaparız dedi...

2013 özelleştirmeler Haberi

2013 özelleştirmeler

Geçen yıl işlem tutarı 21.4 milyar lirayı bulan 122 birleşme ve devralma işlemine izin verildi. En fazla satın alma işlemi Hollandalı firmalar tarafından yapıldı. 


Rekabet Kurumu, 2013 yılında 21 milyar 402 milyon TL'lik 122 şirket birleşme ve devralmasına izin verdiğini açıkladı. Rekabet Kurumu birleşme ve devralmalar raporu yayınlandı. Raporda, 122 işlemden 19'unun özelleştirme olduğu, 29 işlemin ise değerinin belirtilmediği için tutara dahil olmadığı bilgisi yer aldı. Rekabet Kurumu raporunda, en fazla satın alma işleminin Hollandalı firmalar tarafından yapıldığı belirtildi. 


2013 yılında, tamamı Türkiye'de yerleşik kişilerin hisselerine sahip olduğu, özelleştirme dahil, bütün devralma-birleşme işlemleri içinde özel yatırım fonlarının yaptığı işlemlerin payı da yüzde 19.5 oranında gerçekleşti. 


Rekabet Kurumu, mevzuat gereği kurum iznine tabi birleşme-devralma işlemlerine ilişkin verileri açıkladı. Mevzuata göre, Türkiye'de yıllık 100...