09 / 05 / 2024

Özelleştirmeler seçim sonrasına kalacak!

Özelleştirmeler seçim sonrasına kalacak!

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemdeki gelişmelerin ardından özelleştirme ihaleleri için erteleme talepleri geldiğini söyledi. Eğer ilgili bütün kesimlerin bu yönde talebi varsa bunun değerlendirmesini yapar ve gereğini yaparız dedi...



MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemdeki gelişmelerin ardından özelleştirme ihaleleri için erteleme talepleri geldiğini söyledi. Şimşek, "Yatırımcılarla görüşeceğiz eğer ağırlık mart sonuna ertelemenin faydalı olacağına inanıyorsa bunu değerlendiririz. Bizim için önemli olan piyasa şartları. Eğer ilgili bütün kesimlerin bu yönde talebi varsa bunun değerlendirmesini yapar ve gereğini yaparız" dedi. 


Kararlılığımız sürüyor 


Özelleştirmede kararlılığın sürdüğünü kaydeden Şimşek, hatta daha güçlü şekilde odaklanacaklarını geçen sene ve öncesi sene büyük şehirlerde çok sayıda değerli gayrimenkulü Özelleştirme idaresi Başkanlığı'na (ÖİB) devrettiklerini bildirdi. Bu arada ÖÎB,Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirme ihalelerinde son teklif verme tarihini nisan ayına erteledi. 



Sözcü Gazetesi 



Geri Dön