02 / 05 / 2024

2013 yılında inşaatta ciro endeksi ne kadar arttı

2013 yılında inşaatta ciro endeksi ne kadar arttı

İnşaat ciro ve üretim endeksi rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat ciro endeksi 2013 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 4,6 artış gösterdi....

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Faik Yılmaz: 2018 yılında inşaat sektörü desteklenmeli!

MiaVita Beytepe Yatırımcısı Faik Yılmaz,yeni nesil konut projelerine Ankaralılar'ın ilgili olduğundan bahsetti. Yılmaz, 2018 yılında inşaat sektörünün de teşvik beklediğini ileri sürdü...

15 Temmuz'dan 1 yıl sonra inşaatta talep eski seviyesine döndü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Temmuz 2017 Sektör Raporu’nda, 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra, inşaat sektöründe talebin yeniden eski seviyesine döndüğü vurgulandı.

Ceylan İnşaat'a Yılın İnşaat Projesi ödülü!

Farklı sektörlerdeki 35 yıllık tecrübesini, 1995 yılında inşaat sektörüne taşıyan Ceylan İnşaat, emeğin, başarının ve vefanın ön plana çıktığı 2017 Altın Palmiye Ödülleri’nde ‘Zer’ projeleriyle ‘Yılın İnşaat Projesi’ ödülüne değer bulundu.

2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

İnşaat ruhsatı alırken bazı belgeler gerekli oluyor. Aynı zamanda inşaat ruhsatı harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, gerekli belgeler nelerdir? 2016 yılında inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Havsa'da 2013 yılında başlayan alt yapı çalışmaları bitti!

2013 yılında alt yapı hamlesi başlatan Havsa Belediyesi büyük bir gayret ve titizlikle yürüttüğü çalışmalarda sona geldi.

1946 yılında Dolmabahçe Gazhanesi Halıcıoğlu'na kaldırılacak!

1946 yılında inşaatı devam eden İnönü Stadyumu'nun faaliyete geçecek olmasıyla Dolmabahçe Gazhanesi'nin bulunduğu yerde bulunması uygun görülmemiş. Yeni gazhanenin Halıcıoğlu'na, daha önceden belirlenen yere, nakledilmesi istenmiş.

1944 yılında Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binalar istimlak edilecek!

1944 yılında inşa halindeki Atatürk Bulvarı'nın her iki tarafını imar edecek olan İstanbul Belediyesi, Fatih ile Şehzade camileri arasındaki binaları istimlak edecekmiş ve burada belediye, halkevi ve tiyatro binaları yaptıracakmış.

1944 yılında inşa edilecek Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş!

1944 yılında Adliye Vekaleti tarafından inşa ettirilecek İstanbul Adliye Sarayı'nın yeri tespit edilememiş. Sultanahmet'te inşa edilecek Adliye binasının, yeni açılan Atatürk Bulvarı üzerinde inşası gündeme gelmiş.

1940 yılında İnönü Stadyumu'nun temeli atılmış!

1940 yılında Dolmabahçe'de şehir stadı olarak inşa edilecek olan İnönü Stadyumu'nun temeli Vali Lütfi Kırdar tarafından atılmış. Vali Lütfi Kırdar, yaptığı konuşmanın sonunda, stada 'İnönü Stadyumu' adı verildiğini açıklamış.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu 700.000 liraya mal olacak!

1939 yılında Vali Lütfi Kırdar döneminde Dolmabahçe Gazhanesi'nin ve Istabl-ı Amire binalarının bulunduğu yere yapılacak olan, bugün Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kulladığı, İnönü Stadyumu 700 bin liraya mal olacakmış.

2013 yılında inşaatta ciro endeksi ne kadar arttı Haberi

2013 yılında inşaatta ciro endeksi ne kadar arttı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini açıkladı. Verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 16,4 arttı.


TÜİK tarafından açıklanan verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Üretim Endeksi 2013 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Üretim Endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,2 artış gösterdi. Diğer yandan mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi 2013 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,6 artarken, takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Ciro Endeksi bir önceki yılın...