02 / 05 / 2024

2014 Akkuyu ÇED Raporu

2014 Akkuyu ÇED Raporu

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Projesi'nin ÇED süreci tamam!

Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

Aytuğ Atıcı'dan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için bilirkişi heyeti Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme yaptı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı incelemeyi anlattı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Albayrak, “Akkuyu Nükleer Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu kararı ve EPDK’dan 3 yıl süreli önlisans alınmış olup imar planı çalışmaları tamamlandığında inşaat faaliyetleri başlayacak” dedi.

ÇED yönetmeliğinde aynı maddelere tekrar durdurma!

ÇED Yönetmeliğinin, 2014'te Danıştayca yürütmesi durdurulan maddeleri olduğu gibi yeni yönetmeliğe girdi. ÇED kararı sonrasında inşaat sürecinin özel şirketlerce denetlenmesini sağlayan maddenin yürütmesi durduruldu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu yok mu?

Çevrecilerin doğa tahribatına neden olacağı gerekçesiyle yoğun tepkisine neden olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat yapımına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bakan Alaboyun: Akkuyu Nükleer Santrali'nde sorun yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 'Akkuyu ile herhangi bir sorunumuz yok. ÇED raporu alındı, liman inşaatı devam ediyor, lojmanların inşaatı da devam edecek' dedi.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı hızlanıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali için 2011'de verilen 3 bin sayfalık ÇED raporu onaylandı. Bakan İdris Güllüce, onay sonrasında inşaat sürecinin hızlanacağını açıkladı.

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunda sahte imza iddiası!

Uzun bir çalışmanın ardından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, asılsız bir iddia ile yeniden gündeme geldi...

2014 Akkuyu ÇED Raporu Haberi

2014 Akkuyu ÇED Raporu

Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı. 


Duyuruda, Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesi sınırları içerisinde, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılması planlanan "Akkuyu Nükleer Güç Santralı, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi" Projesiyle ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunduğu ve nihai olarak kabul edildiği kaydedildi. 


ÇED Yönetmeliği doğrultusunda nihai olarak kabul edilen raporun 10 iş günü halkın görüşüne açıldığı, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Mersin Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına...