14 / 05 / 2024

2014 denizli Termal turizmi

2014 denizli Termal turizmi

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

Denizli PAÜ FTR Hastanesi'nin açılmamasına turizmcilerden tepki!

Denizli’yi termal turizmde sağlık merkezi üssü haline getirecek olan ve yapımı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin açılış süresinin uzamasına Denizlili turizmcilerden tepki geldi. 

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Denizli Barika Otel 6.7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Pamukkale Köyü, Köyiçi Mevkii'nde yer alan Barika Park Termal Hotel 6 milyon 772 bin 548 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor!

Karaderili Şirketler Group’un, 180 milyon dolarlık yatırım bedeli ile 2014 yılında temelini attığı 2 bin 200 yatak kapasiteli Yalova Termal Palace 2018 başında açılıyor.

Sakarya'da termal otel için kiralanan alanda izinsiz çalışma davası!

Akyazı'da, 2014 yılında orman köylülerinin içme suyu ve tarımda kullandıkları Bıçkı Deresi suyunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgede yapılacak termal otele kiralanması ardından alanda izinsiz çalışma davası açıldı.

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve Kütahya gibi termal sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinin ortasında yer alan Uşak, komşularını geçmek için atağa kalktı. Uşak’ın şifalı suları, belediyenin tesislerinde hastalara umut oluyor

Denizli Karahayıt, TOKİ ile termalde cazibe merkezi oldu!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli Karahayıt’a kentsel dönüşüm ile yaptıkları sosyal konut ve tesislerin meyvesini verdiğini söyledi. Turan, “Bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline geldi” dedi

TOKİ, Denizli Karahayıt'taki 14 işyerini açık arttırma ile satacak!

TOKİ, kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt’ta 10’u pansiyon olmak üzere 14 işyerini de açık arttırma ile yatırımcılara sunacak.

Denizli'deki taş atölyelerin müzeye çevrilmesi için alternatif plan!

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mimarlar Odası'nın taş binaların korunması talebini reddetti. Mimarlar Odası, yargıya başvurup, 6 Şubat 2014'te, Denizli İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı aldırttı.

TOKİ Denizli Karahayıt'ta 258 konut satacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli Karahayıt’ta 258 konutu satışa sunuyor.

TOKİ Denizli Karahayıt Konutları satışa çıkıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli Karahayıt'ta inşa edilen 258 konut, taksitle satışa çıkarılacak.

Denizli Ninova Termal Otel açıldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Denizli Pamukkale bölgesindeki Karahayıt'ta dört yıldızlı Ninova Thermal SPA & Hotel hizmete girdi.

2014 denizli Termal turizmi Haberi

2014 denizli Termal turizmi

Termal turizm konusunda nitelikteli turizm konaklama yatırımı yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma yolunun açılması ile çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.


Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin termal sağlık turizmi için çok önemli termal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, bu kaynakların nitelikle hale getirilerek turizme kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Termal sağlık turizmi ile ilgili en önemli çalışmalardan birisinin, Pamukkale travertenlerinin hemen bitişiğindeki Karahayıt mahallesinde, TOKİ tarafından 3 yıldır sürdürdüğü proje çerçevesindeki olumsuz yapılar yerine daha nitelikle ve daha sağlıklı bina ile pansiyonların 1. etabının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Demir,  "Burada özellikle kırmızı su dediğimiz yaklaşık 50-60 derece ısıda olan bir termal kaynak var. Bu su, sağlık açısından son derece önemli ve buraya hem yerli hem yabancı turistlerimiz...