27 / 04 / 2024

2014 dükkan emlak vergisi

2014 dükkan emlak vergisi

Dükkan, mağaza ve ofis gibi işleri, meskenler, arsa ve araziler için sahipleri tarafından emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte dükkan emlak vergisi oranları..

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Milli Emlak'tan İstanbul Fatih'te satılık dükkan fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Fatih'te yer alan dükkanı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

Gebze Emlak Konutları'ndaki 11 cadde dükkanına 9 milyon TL'lik teklif!

Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ta yer alan 35 adet cadde dükkanı 27 Aralık'ta açık artırma usulü ile ihaleye çıktı. İhale sonucunda 11 adet bağımsız bölüme 9 milyon 21 bin TL'lik teklif geldi.

Başkent Emlak Konutları'nda 40 cadde dükkanı 26 Eylül'de satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Başkent Emlak Konutları'ndaki 40 cadde dükkanı 26 Eylül'de açık artırma ile satışa çıkacak. Dükkanların toplam KDV dahil muhammen bedeli 61 milyon 800 bin TL...

Emlak Konut Maslak 1453 dükkan ihalesi!

Emlak Konut Maslak 1453 dükkan ihalesine katılmak için en geç 2 Temmuz Salı saat 17:00'ye kadar başvuru yapılması gerekiyor. İhale 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek...

Emlak Konut'tan satılık 16 cadde dükkanı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 16 adet cadde dükkanını açık artırmayla satışa çıkarıyor. Dükkanların toplam muhammen bedeli 25 milyon 440 bin TL...

Niğde Emlak Konutları'nda 16 adet cadde dükkanı satılıyor!

Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 16 adet cadde dükkanı 20 Haziran Perşembe günü açık artırma usulüyle satılıyor.

Kuzey Yakası’ndaki 62 cadde dükkanı açık arttırma ile 11 Mayıs'ta satışta!

Emlak Konut’un, Kuzey Yakası projesine ait 62 adet cadde dükkanı satışa sunuluyor. Dükkanlar, yatırımcılara iş dünyasının yeni yakası Kuzey yakasında büyük yatırım fırsatı sağlayacak...

Ortahisar Belediyesi'nden 4.4 milyon TL'ye satılık 4 dükkan!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesine ait Ortahisar ilçesi Pazarkapı mahallesinde bulunan 4 dükkanı 14 milyon 484 bin TL'ye satıyor.

Nidapark Küçükyalı dükkan fiyatları 2018!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul Maltepe'de Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinde avantajlı dükkan satışları devam ediyor. 

2014 dükkan emlak vergisi Haberi

2014 dükkan emlak vergisi

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Gayrimenkul tanımlamasına; yapıldığı madde ne olursa olsun, gerek karada gerek su üzerindeki sabit inşaatın hepsi giriyor.


Buna göre dükkanlar, mağazalar ve ofisler gibi işleri, meskenler, arsa ve araziler için sahipleri tarafından emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.


Ödenecek vergi tutarı, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Büyükşehirlerde, emlak vergisi oranları yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Dükkan emlak vergisi hesaplama:

Büyükşehirde

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 4 


Normal yörelerde

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 2


1. Dükkan emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL'dir.


2. Dükkan emlak vergisi hesaplama örneği

Büyükşehir...