05 / 05 / 2024

2014 Ev vergileri ne zaman ödenecek

2014 Ev vergileri ne zaman ödenecek

Hangi vergiler ev vergileridir? Ev vergileri ne zaman ödenecek? İşte meskeni olan gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve kira gelir vergisi...

Kuyubaşı TOKİ'ye ev sahipleri Mayıs ayında taşınacak!

2014’ün Mayıs ayında temeli atılan 1472 konutun altyapı-park ve bahçe düzenleme çalışmaları tamamlandı. Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, ev sahiplerinin Mayıs’ta konutlarına taşınabileceğini söyledi.

Ev satarken gelir vergisi ödenir mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri sırasında alıcı ve satıcılar birtakım vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, her satıcı ev satarken gelir vergisi ödenir mi? Ev satarken gelir vergisini kimler, ne zaman ve nasıl öderler?

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi, perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir.

Ev kiracısı vergi öder mi?

Evde kiracısı olması durumunda ev için ödenecek vergilerin mükellefi değişebiliyor. Peki, ev kiracısı vergi öder mi? Ev kiracısı hangi vergiyi öder? Hangi vergileri ödemez? İşte yanıtı..

Ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gayrimenkuller için yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapılıyor. Vergi bedelleri taşınmazın türüne ve değerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Peki, ev sahipleri Kasım ayında hangi vergileri ödeyecek?

Fakir kiraya çalışıyor, zengin ev topluyor!

Türk halkı 2014’te kazandığının dörte birini kiraya ve ev taksidine yatırdı. Fakirler gelirlerinin yüzde 33’ünü kira olarak verirken, zenginler yatırımlarını konuta yönlendirdi. İşte TÜİK verileri...

Ev tekstilinde bayram havası!

Geçtiğimiz günlerde İthalat Rejimi Kararı'na Ek Karar'da yapılan değişiklikle kaban, manto, takım elbise, gömlek gibi 54 grup tekstil ve konfeksiyon ürününde devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi.

Ev tekstilinde bayram havası!

Devreye alınan ilave gümrük vergileri Türk ev tekstilinde bayram havası estirdi. İthalatta alınan yeni kararla ev yatak örtüsü, yorgan ve yastık ithalatına yüzde 50 ek vergi getirildi.

2014 yılı gelir vergileri açıklandı!

Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB), Türkiye'de 2014 yılı vergilendirme döneminde, 35 milyar 464 milyon 997 bin lira matrah beyan edildiği ve bu tutar üzerinden 9 milyar 559 milyon 161 bin lira gelir vergisi tahakkuk ettirildiği açıklandı.

Ev emlak vergisi nereye ödenir?

Ev sahiplerinin yıllık olarak ödemeleri gereken vergileri arasında emlak vergisi de bulunuyor. Bir eve paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Peki, ev emlak vergisi nereye ödenir?

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

Ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, beyanname vererek kira gelir vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, ev beyannamesi vermemenin cezası nedir?

2014 Ev vergileri ne zaman ödenecek Haberi

2014 Ev vergileri ne zaman ödenecek

Ev vergileri ne zaman ödenecek?

Evi olan gayrimenkul sahiplerinin Vergi Daireleri tarafından cezalandırılmaması için, vergi borçlarını zamanında eksiksiz bir şekilde ödemeleri gerekiyor? Peki, ev vergileri hangileridir? Ev vergileri ne zaman ödenecek, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


2014 Vergi takvimine göre Mart ayında ev vergileri için ödemeler başlıyor. Ev vergilerinden olan emlak vergisi ve kira gelir vergisi için ilk taksitler ödenirken; çevre temizlik vergisi de su faturaları dahilinde ödeniyor.


Emlak vergisinden muaf olmayan gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken vergi oranları şu şekilde:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde 1                   Binde 2

Arazilerde          Binde 1  ...