03 / 05 / 2024

2014 Evlerde çevre temizlik vergisi

2014 Evlerde çevre temizlik vergisi

Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer madde 44 gereğince, belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için meskenler adına da çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi, belediyelerin sunmuş olduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte evlerde çevre temizlik vergisi...

2014’de 93 milyon TL çevre cezası kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 2014 yılında çevre mevzuatına uygun çalışmayan tesislere toplam 92 milyon 764 bin liralık idari para cezası uygulandığını açıkladı.

2014 yılında 43 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce: “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildi” dedi.

2014 çevre yılı oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi. Güllüce yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2014 yılında yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

İdris Güllüce: 2014 çevre yılı oldu!

İdris Güllüce 2014 yılını değerlendirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Kentsel dönüşüm çok popüler ve çok konuşulan bir şey ama aslında 2014 çevre yılımız oldu" dedi.

Çevre temizlik vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Mükellefleri tarafından ödenmeyen vergiler, 6552 sayılı kanun ile yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi taksitlendirme başvuruları, 30 Kasım'da alınan karar ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmek durumunda oluyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte, Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014!

Çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. İki taksitte ödenebilen çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 1 Aralık 2014...

2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, 2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergisi borç yapılandırması 2014!

Bazı vergi ve alacaklara yapılandırma fırsatı getiren 6552 sayılı Torba Yasa Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte çevre temizlik vergisi borç yapılandırması 2014 şartları..

Çevre temizlik vergisi için son 20 gün!

İşyeri sahibi veya kiracıları tarafından belediyeye ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde sona eriyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi için son 20 gün bulunuyor...

Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıda!

Bakanlığın 28 Ekim'de onayladığı Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri Revizyonu 6 Kasım 2014 Perşembe günü askıya çıkarıldı.

2014 Evlerde çevre temizlik vergisi Haberi

2014 Evlerde çevre temizlik vergisi

Evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer madde 44 gereğince, belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için meskenler adına da çevre temizlik vergisi ödeniyor.


Verginin mükellefi, evin sahibi değil evin "kullanıcısı" oluyor. Evde eğer bir kiracı varsa vergi mükellefi oluyor. Peki, evlerde çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?


Evin çevre temizlik vergisi..

Evin çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarına göre hesaplanarak, su faturalarına yansıtılıyor.


Evlerde çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 2014 yılında 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor. 

Ve çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor.


Buna karşın işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde belediyelere ödenirken; evlerin çevre temizlik vergisi belediyeye ödenmiyor.


Vergi her sene iki taksitte ödeniyor. Verginin...