27 / 04 / 2024

2014 İstanbul mezarlık fiyatları

2014 İstanbul mezarlık fiyatları

İstanbul’da mezarlık fiyatları ateş pahası… Fakat Anadolu’da durum daha farklı. İstanbul’da defin için 1000 TL, 2000 TL arasında değişen fiyatlarla mezarlıklarda işgal paraları ödenirken Anadolu’nun bazı yerlerinde bu para hiç ödenmiyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Şile Kömürlük mezarlık alanına ilişkin imar planı askıda!

Şile İlçesi, Kömürlük Mezarlık Alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Evden pahalı fiyata mezarlık satılıyor!

İstanbul’da bazı kişiler, gözde mezarlıklardan vaktiyle aldıkları yerlerini astronomik fiyatlarla satmak istiyorlar. Ancak yetkililer ise “Mezarlar sadece aile fertlerine devredilebilir” diyor.

Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek!

İsrail, Kudüs’te mezarlık sorunu için çözüm arıyor. Kudüs’te yeraltına 24 bin kapasiteli katlı mezarlık inşa edilecek.

Emlak Konut'tan satılık 7 arsa!

Emlak Konut GYO portföyünde yer alan 7 adet arsayı satıyor. Arsalar İstanbul, Ankara ve Kastamonu'da yer alıyor. İstanbul'daki satışa sunulan arsalar arasında mezarlık planlı arsa dikkat çekiyor...

Beylikdüzü Yakuplu mezarlık alanı imar planı askıda!

İBB tarafından bugün askıya çıkarılan imar planı ile Beylükdüzü Yakuplu Mezarlığı ile 687 ada arasında kalan 7 metrelik yol mezarlık alanına alınacak..

Sinop'ta mezarlık yeri için arazi satın alınacak!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Bursa Gemlik'e yeni mezarlık!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamidiye Mahallesi’nde kamulaştırılan alanın mezarlığa dönüştürülmesiyle Gemlik’in en önemli sıkıntılarından biri çözüme kavuştu.

Ankara Yenimahalle mezarlık alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle İlçesi, İvedik Mahallesi, 44669/ 20, 21, 22 nolu parsellerin “Özel Proje Alanı” kullanımından “Mezarlık Alanı” kullanımına dönüştürülmesine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Adana Büyükşehir’den Karataş’a mezarlık kompleksi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, mezarlık ve cenaze hizmetlerinin daha iyi şartlarda yürütülmesi amacıyla Karataş ilçesine idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonu inşa etti.

2014 İstanbul mezarlık fiyatları Haberi

2014 İstanbul mezarlık fiyatları

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nin Tirilye beldesinde oturan G.T isimli vatandaş 1 Nisan 2010 tarihinde Trilye Belediye Mezarlığı’na defnetti. Geçen ay ise annesinin mezarına mermer dikmek suretiyle alanı anıt mezar haline getiren G.T. belediyenin kendisinden istediği 500 TL ile para ile şaşkına döndü. Tirilye Belediyesi masrafların tümü vatandaş tarafından karşılanan mezar için 250 TL para istedi. Vatandaş ise bu parayı henüz ödemedi.  


150 TL ÜCRET ALIYORUZ

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan AK Partili Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan mezar yerlerinden defin işlemi sırasında para almadıklarını söyledi. Turan, “ Biz de paralı mezar yeri yok. Anıt mezar olursa buradan 150 TL gibi bir ücret tahsil ediyoruz. Tapu vermiyoruz ama böylece o alan ailenin mülkü oluyor. 8 senedir böyle bir uygulamamız var” diye...