02 / 05 / 2024

2014 Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı

2014 Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı

Kadastro ve tapulama harçları ile ilgili yasal hükümler, Harçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı ne zaman? İşte tapulama harçlarında ödeme zamanı...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımları mecliste!

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Amasya'da başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması Amasya'da başladı.

Atakule GYO davasında son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 18 Eylül 2014 tarih ve 22975 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açıklama yaptı. 

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Atakule GYO davasında karar düzeltme sonucu bekleniyor!

Atakule GYO Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 18 Eylül 2014 tarih ve 22975 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında açılan dava hakkında açıklama yaptı...

Kadastro zamanaşımı süresinde devrim niteliğinde karar!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, anayasa mahkemesinden kadastro ve öncesi işlemlerde zamanaşımı konusunda devrim niteliğinde alınan kararı kaleme aldı...

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Kadastro ve tapulama harcı 2017!

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadastro harçları 2016!

2016 yılında yapılacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak kadastro harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kadastro harçları 2016 ne kadar oldu?

Ankaralıların konut tercihi değişti!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu.

2014 Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı Haberi

2014 Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı

Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı!

Kadastro ve tapulama harçları ile ilgili yasal hükümler, Harçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Tapu ve kadastro harçları, makbuz karşılığında ödeniyor. Bunun şeklini Maliye Bakanlığı düzenlemeye yetkili oluyor. Peki kadastro ve tapulama harcı ne zaman ödeniyor?


Kadastro ve tapulama harçlarında ödeme zamanı..

Madde 68 – (Değişik: 4/12/1985 - 3239/92 md.) 

Kadastro ve tapulama harçları tahakkukundan itibaren (ihtilaflı işlerde hükmün kesinleştiği tarihi takip eden aybaşından itibaren) bir sene içinde ödenir. 

İştirak halindeki mülkiyetlerde tahakkuk ettirilen harcın tamamı, diğer şeriklere rücu hakkı mahfuz kalmak şartıyla, o gayrimenkule fiilen zilyed bulunan şerikten ve birden ziyade şerik fiilen zilyed bulunuyorsa bunlardan herhangi birinden tahsil olunur. 

Ancak, kadastro ve tapulaması yapılan gayrimenkul bu süre içinde tedavül ederse, harç yeni malik adına yapılacak tescilden önce ödenir. 

Tapulama Kanununun...