04 / 05 / 2024

2014 kasım Bankacılık sektörü mevduatları

2014 kasım Bankacılık sektörü mevduatları

Bankacılık sektörü mevduatları azaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat 5 Aralık ile biten haftada yüzde 0,03 azaldı.

Bankacılık sektörü mevduatları azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ) Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat 21 Kasım ile biten haftada yüzde 1,13 azaldı.

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Bankacılık hizmetleriyle henüz tanışmamış kadınlara müjde! Garanti’li eğitim ve iş fırsatı!

Garanti BBVA, kadınları yakından ilgilendiren bir programı başlattığını duyurdu. Henüz bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kadınları hedefleyen banka, onların aktif bir şekilde ekonomiye katılımını desteklemek amacıyla ‘Hesabını bilen Kadınlar’ programını başlattı.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketinde bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi! Ünlü iş insanı sevenlerini yasa boğdu!

Kahramanmaraş merkez olmak üzere yaklaşık 10 şehrimizi birden etkileyen deprem felaketi ülkemizi derinden sarstı. Deprem nedeniyle 3 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi.

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

Bankacılık sektöründe mevduat düştü!

Bankacılık sektöründe toplam mevduat 25 Kasım'da sona eren haftada 106 milyar lira azalarak 8,8 trilyon lira oldu.

Bankacılık hisseleri yine zıpladı! Borsa İstanbul'da neler oluyor?

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da bankacılık endeksinde de yüzde 9.8 oranda yükseliş yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yatırımlar ise bankacılık hisseleri oldu.

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ağustos 2022 dönemine ilişkin raporu "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri" yayınladı. Raporda bankacılık sektöründe 2022 yılı bankaların kârlarına bakıldığında, ilk 8 ayda 5'e katlandığı görüldü.

A101 bunu da yaptı! Tekne sattı, şimdi de bankacılık sektörüne giriyor!

Resmi Gazete kararının ardından A101 yeni bir alana girdi. A101, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmaya başlayan dijital bankacılık sektörüne giriş yaptı! Peki ama bu bankanın adı ne olacak? A101 bankası TOM Dijital Katılım Bankası ve hakkında ilk ortaya çıkan bilgiler...

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.

Kur korumalı TL mevduatı bankacılık sektörüne iyi gelecek!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, "Ekonomi yönetimi tarafından yakın zamanda açıklanan kur korumalı TL mevduat enstrümanı bankacılık sektörünü olumlu etkileyecek." dedi.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi arttı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 1 milyar 34 milyon lira artarak 3 trilyon 576 milyar 735 milyon liraya çıktı.

2014 kasım Bankacılık sektörü mevduatları Haberi

2014 kasım Bankacılık sektörü mevduatları


Bankacılık sektöründeki toplam mevduat, 5 Aralık ile biten haftada yüzde 0,03 azalarak 1 trilyon 28 milyar 57 milyon 284 bin liraya geriledi. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat  5 Aralık ile biten haftada yüzde 0,03 azaldı. Söz konusu haftada 1 trilyon 28 milyar 57 milyon 284 bin liraya gerileyen bankacılık sektörü toplam mevduatları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,32 arttı. 


Bankalardaki TL cinsi mevduat 5 Aralık ile biten haftada yüzde 0,88 artarak 614 milyar 633 milyon 597 bin lira oldu. Yabancı para (YP) cinsinden mevduat ise yüzde 0,51 azalarak 366 milyar 449 milyon 45 bin liraya geriledi. Yıllık bazda bakıldığında, 5 Aralık ile biten haftada bankalardaki TL cinsi mevduat yüzde 5,54...