28 / 04 / 2024

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...



Seçim belirsizliği geride kalırken, Borsa İstanbul ilk işlem gününü yüzde 4'ten fazla yükselişle kapattı. Dolar ise 20 liranın üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Dolarda makas kapanmayı sürdürürken, bankalar arası piyasada kurun yükselmesi ve serbest piyasada kurun düşmesi etkilerini gösteriyor. 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS), Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk işlem gününü yatay bir seviyede tamamlarken, bunda yurt dışı piyasaların kapalı olması da belirleyici unsurlardan oldu. 

Piyasalar şimdi, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklanmış durumda. Haber akışı ile bağlantılı şekilde piyasada hareketliliğin artması öngörülüyor. 

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9 u geçti! Borsa İstanbul da ve dolarda neler oluyor? 

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön