02 / 05 / 2024

2014 kira enflasyon oranları

2014 kira enflasyon oranları

Kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde, ev sahibi kiracısına yıllık olarak zam uyguluyor. Peki, kirada enflasyon hesabı nasıl yapılır? İşte kira enflasyon oranları 2014 yılı..

Kira enflasyon oranı 2014 Şubat!

Kiralarda yapılacak zamlar, ev sahiplerinin isteği doğrultusunda değil; TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. İşte kira enflasyon oranı 2014 Şubat hesaplamaları bu haberde...

Kira artış oranları Aralık 2018!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kira enflasyon oranlarını bugün açıkladı. Peki, kiracıya Aralık'ta ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Aralık 2018...

Kira enflasyon oranları Eylül 2018!

2018 yılı Eylül ayında uygulanacak kira artış oranları açıklandı. Enflasyon oranlarını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün açıkladı. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2018..

Kira enflasyon oranları Temmuz 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yaptığı senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. Kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. İşte hesaplamalarda kullanılacak kira enflasyon oranları Temmuz 2017 verileri..

Kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak!

Kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı henüz belli olmadı. Mayıs ayına ait kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak..

Kira enflasyon oranları 3 Şubat'ta açıklanacak!

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kiracısına belli oranlarda zam yapıyor. Hesaplamada kullanılacak kira enflasyon oranları 3 Şubat'ta açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Aralık 2016!

Senelik yenilenen taşınmaz kiralamalarında kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında zam hesaplamaları farklı şekillerde yapılıyor.

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

Enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira enflasyon oranları 3 Ekim'de saat 10:00'da açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Eylül 2016!

2016 yılı Eylül ayında yenilenen kira sözleşmeleri için zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskenlerde yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Kira enflasyon oranları Haziran 2016!

Ev ve işyeri kiracısı olup da Haziran ayında sözleşmesi yenilenen kimselere ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira enflasyon oranları Haziran 2016..

Kira enflasyon oranları Mayıs 2016!

Yeni kira döneminde senelik olarak uygulanacak kira zammını mal sahipleri kanunda belirtilen esaslara göre yapmak zorunda oluyor. İşte TÜİK tarafından açıklanan kira enflasyon oranları Mayıs 2016...

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

2014 kira enflasyon oranları Haberi

2014 kira enflasyon oranları

Kira enflasyon oranları 2014!

Kira sözleşmesinin yıllık olarak yenilenmesi halinde, ev sahibi kiracısına yıllık olarak zam uyguluyor. Ancak kira zammı yapılırken kanunda belirtilen esaslara uyulması gerekiyor.


Borçlar Kanunu gereğince kiracıya yapılacak zam oranı enflasyon oranlarından yüksek olamıyor. Mesken kiralamalarında üretici fiyat endeksi kullanılması gerekiyor. Ancak kanunda hangi ÜFE oranının kullanılacağına dair bir netlik bulunmuyor.


"II. Belirlenmesi

MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."


Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu...