24 / 05 / 2024

2014 konutta satış

2014 konutta satış

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasından sonra tüketicilerin yeniden alıma geçmesi ve kampanyalarla konut satışları Ağustos’ta yüzde 25 artış gösterdi.Ayrıca yeni konut satışları 10 bin adede varan artış gösterdi.

Hisseli konutu olanlar aman dikkat! Satış ya da dava yoluna gidebilirsiniz!

Hisseli konutta satış kararının nasıl alındığı, hissenin tek başına satılıp satılamayacağı sık sık araştırılıyor. Peki hisseli konutta pay satışı nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Konutta satışlar arttı, stoklar eridi!

Düşük faizli kredi kampanyaları, konutta satışlarla birlikte stok erimesine de hız kazandırdı. Bu yılın sonuna kadar mevcut stokun tüketileceği görüşünde olan sektör temsilcileri, artan talep paralelinde yeni konut projeleri için de harekete geçildiğine dikkat çekiyor. 

2. el konutta satışlar artacak!

Konut uzmanı Rodi Kayım'a göre, son dönemlerde yatırım amaçlı konut satın almaktan çok oturmak için konut alanların sayısının fazla oluşu ikinci el konut satışlarını artırdı.

Konutta sat-yap devri bitti!

MESA Çubuklu 28'in lansmanında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, sektörde uzun yıllar boyunca uygulanan önce satış yapıp sonra proje yapma döneminin artık bittiğini söyledi.

Konutta satın alma isteği tırmanışta!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini değerlendirdi. Gökkaya, otomobil, konut satın alma ihtimalini gösteren endekslerdeki artışa dikkat çekti.

Gayrimenkulde son trend; Yabancıya satış!

Yabancıya konut satışı 2012'de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013'te gerekse 2014'te satışların artış hızı hayli yüksek.

Ekonomi iyi gitmese de konut satışları çok iyi!

Hüsnü Özyeğin: “Ekonomi iyi gitmiyor dense de oto ve konutta satışlar çok iyi. Bu ortamda en önemli yatırım konut, sonra da araba. Vatandaş işini biliyor” dedi.

Bulvar İstanbul 2014'te satış rekortmeni oldu!

Başakşehir'de inşa edilen Bulvar İstanbul, satış başarısı ile 2014'e damgasını vurdu. Proje, konut satışının yüzde 90'ını 1 yıl gibi bir sürede tamamlayarak, satış ve hasılat rekortmeni oldu.

Yapı Kredi Koray GYO Riva'daki arsasını satıyor!

Ankara Çankaya projesi, tüketiciden tam not aldı. Ekim 2014'te satışa sunulan konutların yüzde 25'i satıldı. 50 milyon liralık projede toplam 62 konut bulunuyor.

2014'te satılan gayrimenkulün değer artış kazancı nasıl hesaplanır?

Gerçek kişilerin devamlılık arz etmemek koşuluyla yaptıkları gayrimenkul satışından elde ettikleri kazançların “değer artış kazancı” kabul ediliyor. İşte elde edilen değer artış kazancının vergisinin nasıl hesaplanacağının cevabı..

2014’te satılan evin vergisi ne olur?

Gayrimenkul satışından elde edilen kazanç ‘değer artış kazancı’ kabul ediliyor. Gayrimenkulün edinme şekli, elde bulundurma süresine göre ortaya çıkan kazancın beyan edilip vergi ödenmesi gerekebiliyor.

Türkiye konut satışında Avrupa birincisi oldu!

Uluslararası gayrimenkul şirketi ERA, Türkiye'ye en başarılı profesyonel ödülü verdi. Şirketin hazırladığı rapora göre Türkiye, 2014 konut satışında Avrupa birincisi oldu..

Sinpaş'ın 2014 rekoru satışlarını yüzde 37 artırdı!

SinpasGYO, 2014'te satışlarını yüzde 37 arttırarak 682 milyon TL ciro yaptı. Geçen yıl 1619 adet ünitenin teslimatını gerçekleştiren SİNPAŞ GYO, bu yıl yeni projelerle gündemde olacak...

2014 konutta satış Haberi

2014 konutta satış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlandığı Ağustos ayında, konut satışları sıçrama yaptı. Yıl boyunca gerileyen konut satışları, Ağustos’ta yüzde 25 arttı ve Türkiye’de 105 bin 624 konut satıldı. Seçimlerin sonuçlanmasıyla piyasaların rahatlaması, konutta ertelenen talebi harekete geçirirken, Ağustos’un stok eritme ve kampanya dönemi olması da satışları harekete geçirdi. Bu durum piyasada banka kredisiz senetli satış oranını yükseltti. Ayrıca yeni konut satışları 10 bin adede varan artış gösterdi.


TÜİK’in verilerine göre ilk 8 ayda satılan konut sayısı 715 bin 501’e ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 760 bin 101 konut satılmıştı. Konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 5.8 gerileme yaşanırken, fark Ağustos’ta kapanmaya başladı. Konut satışları, Ocak’ta yüzde 0.2’lik artış dikkate alınmazsa, ilk kez bu yıl ciddi oranda yükseliş göstermiş oldu. Sektör temsilcilerine göre, bunun...