28 / 04 / 2024

Türkiye konut satışında Avrupa birincisi oldu!

Türkiye konut satışında Avrupa birincisi oldu!

Uluslararası gayrimenkul şirketi ERA, Türkiye'ye en başarılı profesyonel ödülü verdi. Şirketin hazırladığı rapora göre Türkiye, 2014 konut satışında Avrupa birincisi oldu..



ERA Avrupa, gayrimenkul danışmanlığı sektöründe yer alan uluslararası ofislerini ödüllendirdi. Cannes Film festivalinin de yapıldığı Festival Sarayı'nda gerçekleştirilen törene ERA Türkiye güçlü bir ekiple katıldı. ERA Türkiye'nin en başarılı ofisi ERA Koç brokerı Hüseyin Karakoç da törene katılarak gayrimenkul sektörünün ödülünü ERA Avrupa Başkanı François Gagnon'dan aldı. 


NABZINI TUTUYOR 

ERA'nın dünyada ve Avrupa'daki başarısını global bir marka olarak Türkiye'ye taşıdıklarını ileten ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, "ERA Avrupa'nın en iyi profesyonellerinin ödüllendirildiği törende ödüle layık görülmekten büyük onur duyuyorum" dedi. ERA Global'in dünyadaki 40 yılı aşkın marka gücü desteği olduğunu vurgulayan Ekşioğlu, "Sektöre farklı bir bakış açısı, yenilikçi bir yaklaşım ve bilgi birikimi katma amacıyla hedeflerimizi hızla gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


TÜRKİYE AVANTAJLI 

ERA'nın Avrupa genelinde gerçekleştirdiği 2015 Avrupa Pazarlama raporuna göre Türkiye, gayrimenkul sektöründe diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha fazla büyüdü. 2013 ve 2014 konut işlemler sayısı karşılaştırmasında Türkiye, geçen yılı Avrupa'daki birçok ülkeye kıyasla açık ara önde tamamladı. 


AVRUPA ŞAMPİYONU 

Rapora göre, Türkiye, 2014'te 1 milyon 110 bin 280 adetlik konut satışıyla Avrupa genelinde birinci sırada yer alıyor. Ancak işlem sayısında zirvede olsa da alım fiyatlarında gerilerde kalıyor. "Başkentler konut fiyat ortalaması"nda 1 milyon 600 bin euro ile İsviçre'nin başkenti Bern ilk sıraya oturdu.  Ankara  ise 70 bin euroluk ortalamalarında seyrediyor. Bu oranla Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan sonra en düşük ikinci şehir konumunda. 


KONUT SATIŞI 2014'TE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Raporda Mortgage sisteminin Türkiye'de bilindik anlamıyla değil konut kredisi olarak uygulandığı vurgulanıyor. Bu modelin önümüzdeki yıllarda önemli fırsatları da beraberinde sunmasının beklendiği belirtilen rapora göre 2010'da düşük seviyede gerçekleşen konut kredisi oranları, global krizin etkisiyle 2013'te yüzde 10.8 ve 2014'te de yüzde 13.2 seviyelerine kadar ulaştı. 


Sabah


Geri Dön