29 / 04 / 2024

2014 Mesken kira gelirlerinde istisna

2014 Mesken kira gelirlerinde istisna

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, işyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Mesken kira gelirlerinde istisna ne kadar oldu? İşte mesken kira gelirlerinde istisna 2014...

Ev sahipleri dikkat: Kira geliriniz 33 bin TL'den azsa vergi ödemeyeceksiniz!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin Türk Lirası şeklinde açıklandı. İşte ev sahiplerini yakından ilgilendiren o gelişme...

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira geliri yoksa beyanname verilir mi?

Mesken kira gelir vergisi, konutunu kiraya veren mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, konut bedelsiz kiralandıysa vergi beyannamesi veriliyor mu?

Kira geliri beyannamesinde bunlara dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kira geliri vergisinde hangi değerler indirilebilir? İşte gelir vergisi beyannamesinin püf noktaları...

Kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşanlar dikkat!

Toplam mesken kira geliri 6 bin 600 TL'yi aşan 2 milyonu aşkın mükellef, gayrimenkul sermaye iradı sebebiyle bu ay beyanname verecek. Peki kim, ne kadar vergi ödeyecek?

Kira gelirlerinde istisna tutarı 5 bin 400 lira oldu!

Bu yıl değişen gelir vergisi dilimleri tüm kamu personelini etkiliyor. Buna göre engellilik indirim tutarı bin 200 lira olurken, mesken kira gelirlerinde istisna tutarı 5 bin 400 lira olarak kaydedildi. 

Mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018!

Mesken kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde beyanname verilecek, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. İşte mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018..

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

Mesken kira geliri olanlar için önemli detaylar!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan nedim Türkmen bugünkü yazısında mesken kira geliri olanlar için bilgiler verdi. İşte o haber...

Mesken kira artış hesabı Eylül 2016!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

Tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016!

Kira artış hesaplamalarında kullanılan oranlar arasında TÜFE de yer alıyor. Yalnız TÜFE mesken kira hesaplamalarında kullanılmıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Haziran 2016..

2014 Mesken kira gelirlerinde istisna Haberi

2014 Mesken kira gelirlerinde istisna

Mesken kira gelirlerinde istisna 2014!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, işyeri ve mesken gibi gayrimenkullerin kiralamalarından elde edilen kira gelirleri vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemesi için istisna bedeli belirleniyor. Bu bedelin üstünde gelir elde edenler, vergi yükümlüsü oluyor.


Mesken kira gelirlerinde istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Buna göre 2013 yılı boyunca elde edilen kira gelirinin 3.200 TL'yi aşması halinde, geliri elde eden kişi vergiyi ödemek zorunda oluyor.


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehbere göre, bir konuta birden fazla kişinin ortak olması halinde ise bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabiliyor.


Mesken kira gelir vergisi ödeme zamanı..

Mesken kira vergisi ödemeleri her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor. Ancak, öncelikle beyanname verme koşulu bulunuyor. Mesken kira...