23 / 05 / 2024

2014 ocak Doğal gaz

2014 ocak Doğal gaz

Türkiye, geçen yılın aralık ayında bugüne kadarki en yüksek aylık doğal gaz ithalatını gerçekleştirdi. Aralık'taki doğal gaz ithalatı 4 milyar 962 milyon 360 bin metreküpe ulaştı...

2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

Türkiye genelinde ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara yönelik doğal gaz Tüketim Desteği, Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile zamlanmıştı. Buna göre, daha önce hane başına senelik 900 ila 2 bin 500 lira olarak ödenen destek, yeniden düzenlenecek.

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ

Erdoğan doğal gazda yüzde 42'lik zammı müjdeledi! Bakın nerelerde geçerli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 42,73 indirim uygulanacağını duyurdu.

Doğal gazda ocak ayı listesi kalem kalem hesaplandı! O tarifede indirime gidildi!

Doğal gazda ocak ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi.

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Yüksek enflasyon gıda fiyatlarını uçururken enerji fiyatları katlandı. Kömür fiyatlarına gelen zamların yanı sıra doğal gaz faturaları da cep yakmaya başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşı rahatlatmak için aralık veya ocak aylarında doğal gaz faturası gönderilmemesi çağrısı yaptı.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Doğal gazda fiyatlar belli oldu!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından her yıl belirlenen doğal gaz dağıtım sektörü bağlantı ve hizmet bedelleri 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olacak.

2014 yılı 2. dönem Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları istatistikleri açıklandı!

Konutlarda 1 kWh elektrik için ikinci altı ayda ortalama 37,4 kuruş ödendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı II. Dönem (Temmuz - Aralık) ‘Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları’ istatistiklerini açıkladı.

Batı Akdeniz'in doğal taş ihracatı arttı!

Mehmet Özel, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılın ocak-kasım döneminde 232 milyon 136 bin 634 dolar olan doğal taş ihracatının bu yılın aynı döneminde 309 milyon 357 bin 352 dolara ulaştığını bildirdi.

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nda 16 milyon TL'ye spor ve eğlence merkezi yaptırılacak!

Çarşamba Belediyesi tarafından, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı projesi içerisinde kalan yaşam spor ve eğlence merkezi yaptırılması ve işletilmesi işi 16 milyon TL bedelle 4 Aralık 2014 Perşembe günü ihale ediliyor.

Doğal yaşamın yok olmasında iş dünyasının payı var!

WWF’nin 2014 Yaşayan Gezegen Raporu’na göre dünyada doğal yaşamı tehdit eden üç temel unsur var. Bunlar habitat kaybı ve bozulması; avcılık ve balıkçılık faaliyetlerinin neden olduğu doğal kaynak tüketimi ve tabii ki küresel ısınma

Natural Stone 11. Uluslararası Mermer, Doğal Taş Fuarı yarın başlıyor!

Doğal taş sektörünün İstanbul 'daki en büyük buluşması Natural Stone 11. Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 04-07 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Doğal taş ihracatı yüzde 15 artarak 326 milyon 825 bin dolara ulaştı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 283 milyon 639 bin dolar olan doğal taş ihracatı, yüzde 15 artarak 326 milyon 825 bin dolara ulaştı.

2014 ocak Doğal gaz Haberi

2014 ocak Doğal gaz

Soğuk havayla birlikte 197 milyon metreküple günlük doğal gaz tüketim rekoru kırılan Türkiye'de, artan talebi karşılamak için yapılan doğal gaz ithalatı beraberinde aylık bazda rekor getirdi. Türkiye, geçen yılın aralık ayında bugüne kadarki en yüksek aylık doğal gaz ithalatını gerçekleştirdi. Aralık ayındaki doğal gaz ithalatı 4 milyar 962 milyon 360 bin metreküpe ulaştı. 


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) aylık doğal gaz ithalat verilerine göre, geçen yıl, 9155 Kcal/metreküp üst ısıl değere baz 45 milyar 269 milyon 90 bin metreküp doğal gaz ithalatı gerçekleşti.


Geçen yılki doğal gaz ithalatı 2012 yılına göre 653 milyon 620 bin metreküp azaldı. Böylece geçen yılki doğal gaz ithalatı önceki yıla göre yaklaşık yüzde 1,5 geriledi.


Doğal gaz ithalatı 2009 yılında 35 milyar 856 milyon 480 bin metreküp,...