27 / 04 / 2024

2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

Türkiye genelinde ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara yönelik doğal gaz Tüketim Desteği, Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile zamlanmıştı. Buna göre, daha önce hane başına senelik 900 ila 2 bin 500 lira olarak ödenen destek, yeniden düzenlenecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek programı kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYD Vakıfları) tarafından kaydedilen ihtiyaç sahibi olan ailelere yönelik olarak yapılmaktadır. Buna göre, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan aileler için bu yardım, özellikle kış aylarında ortaya çıkan enerji giderlerini hafifletmeyi amaçlıyor. 

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Bakanlık tarafından, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteği yapılıyor. Fakat henüz, ödeme tarihi henüz açıklanmadı. Buna göre, geçen sene kış dönemi ödemeleri şubatta gerçekleşmişti. 

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dâhil edildi. Buna göre, yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1.500 ila 3 bin 500 liraya çıkarttık." demişti.

Konu ile ilgili Bakanlıktan da açıklama geldi. Yapılan açıklama kapsamında "Yeni doğal gaz düzenlememizle beraber vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık miktarı 500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Bu kapsamda, ödemelerimizi sekiz  ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak adına düzenli hale getirdik. Vatandaşlarımıza sunduğumuz doğal gaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz." açıklaması yapıldı.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru nasıl yapılacağı da merak konusu. Başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerini e-Devlet üzerinden sisteme giriş yaparak uygulayabilirler. Vatandaşlar T.C. kimlik numarası ve şifresi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yaparak sonrasında kimliklerini doğrulayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Bu kapsamda, doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahibi vatandaşların  PTT kartına ödenmektedir. Yapılan başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar  PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

 2024 Ocak ayı doğal gaz yardımı yattı mı? 

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI

"Doğal Gaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin,

a) Türk vatandaşı olması gerekiyor.

b) E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması lazım.

c) Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması gerekli.

d) İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması gereklidir.

e) Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması lazım.

f) Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi,kriterlerini birlikte sağlaması gerekir.

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Doğalgaz desteğinin maliyeti 37 milyar TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön