28 / 04 / 2024

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yılbaşından itibaren ocak ayında doğal gaz satış tarifelerine yönelik detaylar ile ilgili bilgi verildi. Buna göre, doğal gazda ocak ayında  geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı olan tarifenin sabit kalacağı açıklandı. İ



Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ocak ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda ocakta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldığı kaydedildi.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım firmalarına ocakta uygulayacağı satış rakamı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandığı kaydedildi.

AYLIK HESAPLANIYOR

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Sanayi abonelerinin tarifesi olarak kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 Türk Lirası, daha sonra da kademe 2 için ise 11 bin 374 Türk Lirası olarak kaydedildi.Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri ile olarak aylık hesaplanıyor.

UKRAYNA SONRASI EN DÜŞÜK DOĞAL GAZ FİYATI

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuru kapsamında ise , "Household Energy Price Index (HEPI) rakamları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." denildi.

BOTAŞ duyurdu! Doğal gaz fiyatlarına zam geldi mi? 

DOĞALGAZ TAKSİTLİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar, yüksek gelen doğalgaz faturasını peşin ödemekte zorlanan ve taksitli ödeme yapmak isteyen  ve kolaylık arayanlara yönelik açıklama gelmişti. Yapılan düzenlenen yeni kampanya kapsamında doğalgaz faturasını 6 taksitle ödeme imkanı verildi. İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada milyonlarca doğalgaz abonesine faturalarını tek seferde ödeme yerine 6 aya kadar vade olanağı sunulacağı kaydedildi.

20 MİLYON 268 BİN ABONE BULUNMAKTA

Avrupa'da en fazla doğalgaz abonesi olan ülkeler arasında  bulunan  Türkiye'nin abone sayısı eylül ayı itibarı ile konutta 19 milyon 522 bin, serbest tüketicide 746 bin olmak üzere de 20 milyon 268 bine çıktığı belirtildi. Ayrıca, İstanbul 5 milyon 703 bin 882 aboneyle ilk sırada yer alırken, İstanbul'u 2 milyon 15 bin 304'le Ankara, 1 milyon 89 bin 696'la Bursa, 945 bin 20 ile İzmir, 712 bin 996 ile Kocaeli, 584 bin 41'le Konya geliyor. Serbest tüketici sayısında İstanbul 245 bin 440 aboneyle ilk sırada yer alırken, bunu 94 bin 424'le  Ankara  geliyor.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

İGDAŞ açıkladı! Doğlagaz faturası ödemeleri ile ilgili kolaylık...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön