15 / 05 / 2024

2014 özelleştirmede rekor yıl olacak

2014 özelleştirmede rekor yıl olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Bu yıl ise daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız dedi...

Özelleştirmede 70,4 milyar dolarlık hasılat!

Özelleştirme uygulamaları sonucu bu sene genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Hazine hesabına 3,2 milyar TL aktarılırken, sene sonu itibarıyla rakamın 4,4 milyar liraya ulaşması öngörülüyor

Özelleştirmede alternatif modeller kullanılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Özelleştirmede halka arz dahil olmak üzere alternatif modellerle devam edeceğiz'' dedi.

Özelleştirmede ilk ve son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek!

Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) verilen yetkilerin büyük bir bölümü artık Cumhurbaşkanı’nda toplanacak. Özelleştirmelerde ilk ve son karar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak.

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Özelleştirmede 2,5 milyarlık enerji bereketi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından dün gerçekleştirilen ve yılın en büyük ihalesi olan, Menzelet-Kılavuzlu hidroelektrik santrallerine (HES) 1 milyar 250 milyon lira teklif gelmesiyle, 15 Temmuz'dan sonra enerji özelleştirmelerine önerilen toplam rakam, 2,5 milyar liraya yaklaştı.

Özelleştirmede halka arz yöntemine ağırlık verilecek!

Özelleştirme uygulamaları, makro ekonomik politikalar ve uzun vadeli sektörel öncelikler çerçevesinde belirlenmiş bir programa dayalı sürdürülecek. Özelleştirme uygulamalarında halka arz yönteminin kullanılmasına ağırlık verilecek.

İnşaat sektörü son 10 yılda şaha kalktı!

Özelleştirmede hareketliliğin tavan yaptığı, Türkiye ekonomisinin rakamlarının büyük değişim geçirdiği bir 10 yılı geride bıraktık, inşaat ve taahhüt bu dönemde şaha kalktı.

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirmesinde sona yaklaşıldı!

İzmir Alsancak Limanı, özelleştirmede sona yaklaşıyor. Özelleştirme İdaresi'nin İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olmak üzere ikiye ayırdığı Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesinin, 2016 yılının ilk yarısında yapılması planlandı.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

ABD'de ev fiyatları 2014'te de rekor kırdı!

ABD'de konut fiyatları 3 yıldır yükselişte, buna karşılık satışlar da 2014'ü % 3.1 düşüşle kapattı. Sonuç: Sadece Washington’da 4 bin kişi sokakta...

2014'te 1 milyon 165 bin konut satışı ile rekor kırıldı!

Türkiye'de konut satışı 2014 yılını 1 milyon 165 bin 381 ile tarihi zirvesinde tamamladı. 2015 yılında 500 bini yeni konut olmak üzere 1 milyonun üzerinde satış bekleniyor.

Konut satışlarında 2014'te rekor kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, yabancılara konut satışı 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 55.6 arttı ve 18 bin 959 adetle tarihi zirvesine ulaştı.

Yabancı turist sayısı 2014'te yüzde 5.5 arttı!

2014 yılı turizm verilerini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik İstanbul'un yine rekor kırdığını, yabancı turist sayısında yüzde 5,5 artış olduğunu söyledi..

2014 özelleştirmede rekor yıl olacak Haberi

2014 özelleştirmede rekor yıl olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl 12.5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bu yıl daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız. Enerjideki özelleştirmelerle 2014'ün rekor yılı olacağını düşünüyoruz" dedi. 2004 ve 2009 yıllarında hazırlanan strateji belgeleri ile öncelikle elektrik dağıtım sektörünün, ardından üretim tesislerinin özelleştirilmesini esas alan bir uygulamayı hayata geçirdiklerini hatırlatan Şimşek, "Bugüne kadar 2 bin 200 MW kapasiteli Seyitömer, Kangal ve Hamitabad santrallerinin özelleştirilmesini tamamladık" diye konuştu. Yılın en önemli özelleştirme ihalesini 2.7 milyar dolarla Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu...