06 / 05 / 2024

2014 özelleştirmeleri

2014 özelleştirmeleri

Elektrikle ilgili özelleştirmelerde hedeflerinin, kamunun, üretici ve dağıtıcı konumundan tamamen uzaklaşması olduğunu belirten Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Türkiye'nin bu konuda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Halil Kırşan: Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil Kırşan yaptığı konuşmada, elektrik sektöründeki özelleştirmelerde gelinen noktayı ve güncel durumu aktardı. Kırşan " Özelleştirmeler sene sonuna kadar tamamlanacak " dedi

Maliye Bakanı Şimşek özelleştirilecek alanları açıkladı!

Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Mehmet Şimşek özelleştirilecek alanları açıkladı!

Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Mehmet Şimşek: Geçen yıl 12.5 milyar dolar tutarında özelleştirme yapıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl tarihi bir başarıya imza atarak 12,5 milyar dolar tutarında özelleştirme uygulaması gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Bu yıl ise daha şimdiden 10 milyar dolara yaklaşmış durumdayız dedi...

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

Özelleştirme yoluyla özel sektöre neler satıldı?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 3 Kasım 2002 - 25 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılan özelleştirmeleri meclis gündemine taşıdı..

Körfez Belediyesi meclis toplantısında arsa ve arazi konuşuldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gerginlik en üst düzeye çıktı. Muhalefet, Başkan Baran’a yapılan özelleştirmeleri sordu. Fevzi Canbaz’ın konuşması Başbakan’a hakaret olarak yorumlandı, CHP’li üyeler Baran’a yargıya gideceklerini söyledi.

10 HES 5 grup halinde özelleştirilecek!

ÖİB elektrik dağıtım özelleştirmelerinin ardından HES özelleştirmeleri için kolları sıvadı. Elektrik Üretim AŞ’ye ait 10 hidroelektrik santrali (HES) 5 grup halinde özelleştirilecek.

2014'te özelleştirme gelirlerinde yüzde 50 azalma yaşandı!

Hazine’nin önemli gelir kaynaklarından özelleştirme işlemlerinde 2014’te büyük düşüş yaşandı. Rekabet Kurumu’nun onayıyla satış ve devir işlemleri tamamlanan özelleştirmelerin miktarı 2013’e göre yüzde 50’den fazla azalarak 9 milyar liraya geriledi..

Özelleştirmelerden 2014'te ne kadar gelir elde edildi?

Geçen yıl özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçerek 6,3 milyar dolara ulaştı. Ancak bu rakam 2013 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolarlık gelirin yarısına denk geliyor.

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı!

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı. 2014’te özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçti. Ancak bu rakam 2013’teki 12.4 milyar dolarlık gelirin yarısına yaklaşabildi

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

Termik santral özelleştirmeleri yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Kırşan, Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin devir işlemlerinin sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Halil Kırşan, stratejik santrallerin özelleştirilmeyeceğini söyledi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi 5 bin TL bedelle Muğla Bodrum'da arsa özelleştiriyor!

4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (İdare) taşınmaz “satış” ve “işletme hakkı verilmesi” yöntemleriyle özelleştirilecektir. Taşınmazın özelleştirme ihalesi 22 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Bodrum'da gayrimenkul satıyor: 5 milyon TL'ye!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'nın Bodrum ilçesindeki taşınmazı "satış", yat limanı imarlı arsayı da "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirecek. İhale için son teklif verme tarihi 22 Aralık 2014 olarak belirlendi.

2014 özelleştirmeleri Haberi

2014 özelleştirmeleri


Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Halil Kırşan, 2014'ün sonuna kadar Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirmesinin tamamlanacağını söyledi. 


Kırşan, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu ve Global Enerji Derneğince Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda yaptığı konuşmada, elektrik sektöründeki özelleştirmelerde gelinen noktayı ve güncel durumu aktardı. 


Elektrikle ilgili özelleştirmelerde hedeflerinin, kamunun, üretici ve dağıtıcı konumundan tamamen uzaklaşması olduğunu belirten Kırşan, Türkiye'nin bu konuda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. 


Kırşan, elektrik piyasası özelleştirmeleri öncesinde ciddi bir kamu borç stoğu oluştuğunu ifade ederek, "Artık bu borçları Hazine'ye aktaralım gibi bir yaklaşıma gerek kalmadı. Tamamen özel sektöre geçtiği için artık kendi içinde bir denge ile işlemler yürütülüyor" dedi. 


Halil Kırşan, 30 Eylül 2013'te 18 dağıtım bölgesinin...