05 / 05 / 2024

2014 senetle konut alımı

2014 senetle konut alımı

Ev satışlarında senet patlaması yaşanıyor 2014 yılında seçim ortamı, piyasalarda yaşanan belirsizlik ve yükselen faizler nedeniyle konut satışlarında yaşanan azalmalar yüzünden, senet ile ev satışlarında adeta patlama yaşanıyor.

Peşin ve senetle konut alımında hangi detaylara dikkat edilmeli?

Mart ayında 21 bin 815 tanesi krediyle, 89 bin 426 tanesi peşin ve senet yöntemleriyle el değiştirdi. Senette düşük faiz, uzun vade seçenekleri gibi kolaylaştırıcı unsurlar bulunsa da dikkat edilmesi gerekilen önemli konularda yer alıyor. İşte detaylar...

Temmuz'da konut satışında kredi kullanımı yüzde 14!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Temmuz ayında krediyle konut satışı yüzde 14'te kaldı. Senetle konut satışı bir önceki aya oranla 8 puan arttı.

2018'in 11 ayında 969 bin 881 konut senetle satıldı!

İpotekli satışların düşüşle başladığı 2018'e senet ve peşin alımlar ise yükselişle başladı. 2018'in 11 ayında 969 bin 881 konut senetle satılırken, 269 bin 672 konut ipotekli olarak satıldı..

Konut kredisi kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Eylül 2018 verileri konut kredisi kullanım oranı düşüş gösterirken senetle konut ediniminde artış olduğunu gösteriyor…

2014-2018'de kullanılan konut kredisi tutarı mecliste!

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Konut alıcısı senetle satışa yöneldi!

Konut kredisindeki faizin yüksek olması sebebi ile vatandaşlar senetle konut satışına yöneldi.  Mar Yapı icra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon senetle ev almak isteyenleri uyardı..

Konut projelerinde senetle satış arttı!

Konut projelerinde kredi kullanımı azalırken senetle ev almada artış yaşandı. Kredi ile ev alım oranı yüzde 30'a inerken senetli satışlar yüzde 44'e yükseldi.

20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede!

ABD'de Şubat ayında S&P CoreLogic CaseShiller 20 Şehir Konut Fiyat Endeksi 2014'ten beri en yüksek seviyede.

Son 5 yılda 2.2 milyon kişi krediyle konut aldı!

Krediyle konut alımları son 5 yılda 2 milyon 200 bin kişiye yükseldi. Senetle konut alan vatandaşlar, özellikle kamu bankalarında faizin yüzde 0,89'a kadar düşmesiyle kredili alımlara yöneldi.

Senetle konut alımına dikkat!

İzmir Torbalı'da faaliyet gösteren Bekir Söyler İnşaat'ın sahibi Bekir Söyler, konut alacaklara uyarılarda bulundu. Söyler, sözleşme imzalarken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Senetle ev alırken dolandırılmayın!

ATSO Meclis Üyesi Emlak Komisyonu Başkanı Halil Ersoy, senetle konut alacaklara uyarılarda bulunarak, "Senetle ev alırken dolandırılmayın" dedi.

Senetle konut alırkan dikkat!

Tüketici dernekleri ve hukukçular, son dönemde artan senetle konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli uyarılarda bulundu.

2014 yılında Kocaeli'de 29 bin konut satıldı!

TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü, yayınladığı istatistikte 2014 yılında Kocaeli'de satılan toplam konut sayısını açıkladı.Kocaeli'de 2014 yılında toplam 29 bin 720 adet konut satıldı.

2014 senetle konut alımı Haberi

2014 senetle konut alımı


Ev satışlarında senet patlaması yaşanıyor 2014 yılında seçim ortamı, piyasalarda yaşanan belirsizlik ve yükselen faizler nedeniyle konut satışlarında yaşanan azalmalar yüzünden, senet ile ev satışlarında adeta patlama yaşanıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'de markalı projelerden konut alanların banka kredisini seçenek etme oranı azalırken, senetle alımın oranı her geçen ay daha da yükseliyor. 2014'ün Ağustos ayında senetle konut alımı yüzde 66'ya kadar yükselerek bu sene en yüksek oranına erişirken, krediyle alım oranı yüzde 9'a kadar indi. 

Sektör temsilcileri, senetli alımdaki bu yükselişin nedeni olarak yabancı müşterilere yapılan satışlar ile kampanyalı satışları gösterirken, tüketicileri yaşanabilecek de risklere karşı uyarıyor. 

Yeni Konut Ücret Endeksi'ne göre, sene içinde yüzde 501i düzeylerde izleyen senetle konut ahm oranı, Ağustos'ta yüzde 66'ya kadar tırmandı. 

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat,...