01 / 05 / 2024

2014 tapuda istenen belgeler

2014 tapuda istenen belgeler

Konut, arsa ve iş yeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte tapuda istenen belgeler 2014..

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Ev alıp satarken tapuda istenen evraklar neler?

Konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi ile konut satışlarında rekor artışlar yaşandı. Vatandaşlar, ev alıp satarken tapuda istenen evrakları merak ediyor. İşte ev devrederken istenen evraklar...

Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar!

Tapu üzerinde bazı değişiklikler yapılabiliyor. Yapılann bu işleme cins değişikliği (tashisi) deniyor. Peki, tapuda cins değişikliği işlemi nasıl yapılır? Tapuda cins değişikliği için istenen evraklar nelerdir?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

Tapu dairesinde istenen evraklar!

Tapuda yapılacak işlemlerin gerçekleşmesi için ise tarafların gerekli belgeler ile birlikte başvurularını yapmaları gerekiyor. Peki, gayrimenkul alım satım işleminde tapu dairesinde istenen evraklar nelerdir? Alıcı hangi belgeleri temin etmek zorunda?

Konut satışları 2014 Ekim ayı verileri yayınlandı!

Konut satışları 2014 Ekim ayı verileri yayınlandı. TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre 2014 yılı Ekim ayında Türkiye geneli ve İstanbul’da tapuda el değiştiren konut adetleri aşağıdaki gibidir.

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

KONUTDER 2014 Eylül ayı konut satışları istatistik verileri!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre 2014 yılı Eylül ayında Türkiye geneli ve İstanbul’da tapuda el değiştiren konut adetleri Türkiye genelinde birinci el konutta 2013 Eylül'de iken 29 bin 703'tü.

Tapuda tevhit harcı 2014!

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhit için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda tevhit harcı 2014 ne kadar?

Tapuda tevhit harcı oranı 2014!

Tapu tevhit aynı mal sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirme işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşlemin yapılabilmesi için tapu tevhit harcının ödenmesi gerekiyor. Tapuda tevhit harcı oranı 2014!

Tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Arazi, arsa işyeri gibi meskenlerin satışları tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için istenen belgelerin eksiksiz olması gerekiyor. Peki,tapuda fotoğraf yoksa ne olur?

Tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

Taşınmaz devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda taşınmaz devir işlemin tamamlanabilmesi için alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı birtakım belgeler talep ediliyor. Peki, tapuda alıcıdan istenen evraklar nelerdir?

2014 tapuda istenen belgeler Haberi

2014 tapuda istenen belgeler

Tapuda istenen belgeler 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemleri bilindiği üzere tapu dairesinde gerçekleşiyor. Konut, arsa ve işyeri gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemlerinin gerçekleşebilmesi için belgeler alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor:


Satıcıdan istenenler:

- Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcıdan istenenler:

- Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca:

- Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Sırasıyla tapu işlemleri..

- Satıcı, tapu dairesinde sıramatikten TC kimlik numarası ile sıra numarası alır.

- Evrakların eksiksiz ise ön...